Skip to main content
Chef's Ingredients

Garden Gourmet Indische Balletjes

BEKIJK
  • 2 Porties

  • 6 - 7 Minuten

  • 4 - 5 Minuten

Allergenen: Mosterd, Eieren, Gluten, Selderij, Soja

De indische balletjes op basis van soja- en tarwe-eiwit zijn perfect om zelf lekker mee te variëren. Ze passen in diverse Oosterse gerechten, bijvoorbeeld bij nasi met satésaus, maar zijn ook een ideale snack om te dippen.

Productinformatie

Bereidingswijze

Oven
Bak de indische balletjes in het midden van een voorverwarmde oven (180℃) gedurende 6 minuten. Tussendoor keren.

Pan
Verhit boter en/of (olijf)olie en bak de indische balletjes op matige temperatuur gedurende 4-5 minuten. Regelmatig keren.

Magnetron
Plaats de indische balletjes op een bord in de magnetron voor 40-60 seconden op 1000 watt.

gerehydrateerd SOJA-eiwit (41 %), water, gerehydrateerd TARWE-eiwit (12 %), plantaardige oliën (zonnebloem, koolzaad in wisselende verhoudingen), SCHARRELEIeiwitpoeder, maltodextrine, zout, azijn, aardappelzetmeel, erwtenvezels, erwtenzetmeel, aroma’s (bevat SOJA, SELDERIJ, MOSTERD), stabilisatoren (guarpitmeel, natriumalginaat), gistextract, gehydrolyseerde plantaardige eiwitten (SOJA, TARWE, maïs), GERSTEmoutextract, specerijen (paprika, knoflook, ui), specerij-extracten, rode bietenpoeder.

Bevat mogelijk: SESAM.

Bevat: selderij, gerst, tarwe, eieren, mosterd, soja, glutenbevattende granen. Kan bevatten: sesamzaad.

Serveertip

Lekker met satésaus en kroepoek bij een rijstgerecht

Voedingswaarde

Voedingswaarde-informatie Per 100 g Per portie % RI* Per portie
Energie
191 kcal
160 kcal
8 %
Vetten
9,5 g
8,0 g
11 %
waarvan verzadigde vetzuren
1,1 g
0,9 g
4 %
Koolhydraten
6,0 g
5,0 g
2%
waarvan suikers
2,3 g
1,9 g
2 %
Vezels
4,5 g
3,8 g
-
Eiwitten
18 g
15 g
30 %
Zout
1,5 g
1,3 g
21 %

* RI Referentie-inname van gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)

Tapas van Garden Gourmet Groenteballetjes met courgette
BEKIJK