Skip to main content
Chef's Ingredients

Vega Indische Balletjes

BEKIJK
  • 2 Porties

  • 6 - 7 Minuten

  • 4 - 5 Minuten

Allergenen: Mosterd, Gluten

De vega Indische Balletjes op basis van soja- en tarwe-eiwit zijn perfect om zelf lekker mee te variëren. Ze passen in diverse Oosterse gerechten, bijvoorbeeld nasi met satésaus, maar zijn ook een ideale vegetarische snack om te dippen.

Productinformatie

Bereidingswijze

Oven
Bak de indische balletjes in het midden van een voorverwarmde oven (180℃) gedurende 6 minuten. Tussendoor keren.

Pan
Verhit boter en/of (olijf)olie en bak de indische balletjes op matige temperatuur gedurende 4-5 minuten. Regelmatig keren.

Magnetron
Plaats de indische balletjes op een bord in de magnetron voor 40-60 seconden op 1000 watt.

gerehydrateerd SOJA-eiwit (41 %), water, gerehydrateerd TARWE-eiwit (12 %), plantaardige oliën (zonnebloem, koolzaad in wisselende verhoudingen), SCHARRELEIeiwitpoeder, maltodextrine, zout, azijn, aardappelzetmeel, erwtenvezels, erwtenzetmeel, aroma’s (bevat SOJA, SELDERIJ, MOSTERD), stabilisatoren (guarpitmeel, natriumalginaat), gistextract, gehydrolyseerde plantaardige eiwitten (SOJA, TARWE, maïs), GERSTEmoutextract, specerijen (paprika, knoflook, ui), specerij-extracten, rode bietenpoeder.

Bevat mogelijk: SESAM.

Bevat: selderij, gerst, tarwe, eieren, mosterd, soja, glutenbevattende granen. Kan bevatten: sesamzaad.

Serveertip

Alle apparaten variëren. Bereidingswijze worden alleen als richtlijn gegeven. Verhit zorgvuldig voor de beste smaakbeleving.

Voedingswaarde

Voedingswaarde-informatie Per 100 g Per portie % RI* Per portie
Energie
191 kcal
160 kcal
8 %
Vetten
9,5 g
8,0 g
11 %
waarvan verzadigde vetzuren
1,1 g
0,9 g
4 %
Koolhydraten
6,0 g
5,0 g
2%
waarvan suikers
2,3 g
1,9 g
2 %
Vezels
4,5 g
3,8 g
-
Eiwitten
18 g
15 g
30 %
Zout
1,5 g
1,3 g
21 %

* RI Referentie-inname van gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)

Tapas van vegetarische groenteballetjes met courgette
BEKIJK