Skip to main content
Mezze Selection

Vegan Falafel Spinazie

BEKIJK
  • 2 Porties

  • 14 - 17 Minuten

  • 8 - 10 Minuten

Allergenen: Gluten

Falafel spinazie, op basis van kikkererwten en spinazie, is lekker op een pitabroodje met ijsbergsalade en yoghurtsaus. Serveer de falafel ook eens met cousoussalade.

Productinformatie

Bereidingswijze

Oven
Bak de falafel in het midden van een voorverwarmde oven (180°C) gedurende 6-8 minuten. Halverwege keren.

Pan
Verhit boter en/of (olijf)olie en bak de falafel op matige temperatuur gedurende 4-5 minuten. Regelmatig keren.

 

Ingrediënten

water, kikkererwten (28 %), spinazie (19%), koolzaadolie, kruiden en specerijen (5,4%) (peterselie, munt (1 %), basilicum, knoflook, zwarte peper), ui, TARWE-eiwit, azijn, maïszetmeel, zout.

Bevat mogelijk: EI, SOJA, SESAM, SELDERIJ,MOSTERD.

Product informatie

Bevat: glutenbevattende granen, tarwe.

Kan bevatten: soja, sesamzaad, eieren, mosterd, selderij.

Serveertip

Alle apparaten variëren. Bereidingswijze worden alleen als richtlijn gegeven. Verhit zorgvuldig voor de beste smaak.

Voedingswaarde

Voedingswaarde-informatie Per 100 g Per portie % RI* Per portie
Energie
219 kcal
184 kcal
9%
Vetten
11 g
9,2 g
13%
waarvan verzadigde vetzuren
1,2 g
1,0 g
5%
Koolhydraten
18 g
15 g
6%
waarvan suikers
1,0 g
0,8 g
1%
Eiwitten
9,5 g
8,0 g
16%
Zout
0,9 g
0,76 g
13%

* RI Referentie-inname van gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)

Ciabatta met vegan Spinaziefalafel en gegrilde courgette
BEKIJK