Skip to main content

Let’s go vega! 10x foodies vegetarische recepten

10x foodies vegetarische recepten

Een dagje zonder vlees eten dat lijkt je wel wat. Maar het ontbreekt je aan de nodige inspiratie. Dat snappen wij maar al te goed. Het is dan ook heel erg fijn als je nog steeds van die lekkere klassiekers kunt genieten zoals lasagna, een lekkere stamppot of Aziatische curry. Daarom koos foodies de lekkerste recepten uit waar je volop van kunt genieten met goede vegetarische spekreepjes of filetstukjes van Garden Gourmet!

 

Minder vlees eten is goed voor mens en milieu, daar zijn we inmiddels wel uit. Nu alleen nog een lekker vegetarisch recept. 

Vegetarisch gehakt

 

1. Lasagna

Volg het originele recept en vervang het rundergehakt door het veganistische fijngehakt van Garden Gourmet. Zo tover je een klassieker eenvoudig om tot een vegetarisch recept!

 

Lasagna

 

 

2. Chili con Carne

Volg het originele recept en kies in plaats van het rundergehakt, het fijngehakt van Garden Gourmet. Zorg ervoor dat je ze in ieder geval ca. 5 minuten bakt op middelhoog vuur.

Chili con carne

 

Vegetarische spekreepjes

 

3. Pasta alla Norma

Volg het recept zoals omschreven en voeg de vegetarische spekreepjes van Garden Gourmet toe en bak ze mee met de ui en knoflook. Let op: de spekreepjes hoef je maar 3 minuten te bakken in plaats van 5 minuten.

Pasta alla norma

 

 

4. Salade met geitenkaas, spek en honing

In plaats van de spek in de oven te bakken, maak je de spekreepjes van Garden Gourmet klaar in de pan in 3 minuten bakken op middelhoog vuur. Je kunt ze ook warm maken in de magnetron op 600 watt voor ca. 40 seconden. Nu kun je verder met de bereiding van de rest van het recept (stap 2).

Salade met geitenkaas, spek en honing

 

 

5. Slastamppot met karnemelk en spek

Bij een stampot horen spekjes, natuurlijk! Voor een vegetarische stampot ga je aan de slag met spekreepjes op basis van plantaardig eiwit, een goede vervanger waar je je niet schuldig over hoeft te voelen! Om de spekjes van Garden Gourmet extra knapperig te krijgen gebruik je roomboter om ze in te bakken. Verder kun je rustig het recept volgen zoals bij de slastampot met karnemelk en spek staat aangegeven.

 

Slastamppot met karnemelk en spek

 

 

6. Gepaneerde artisjok met aardpeerpuree en spek

Garden Gourmet spekjes zijn de smaakmaker in dit vegetarisch recept, zorg er dus voor dat je de spekreepjes goed knapperig bakt van tevoren. Ga voor boter en bak de Garden Gourmet vegetarische spekreepjes in ca. 3 minuten knapperig op middelhoog vuur en laat ze afkoelen op een schaaltje. Nu kun je verder met de rest van het recept (stap 2).

 

Gepaneerde artisjok met aardpeerpuree en spek

 

 

Vegetarische kipstukjes

 

7. Thaise kipcurry met broccoli 

Volg het recept zoals gewoonlijk en you’re good to go! Zo bereid je de filetstukjes in de pan: verhit boter of olijfolie en bak de veganistische filetstukjes op matige temperatuur ca. 5 minuten.

Thaise kipcurry met broccoli

 

 

8. Burrito met kip en koriander

Gebruik de Garden Gourmet kipstukjes in plaats van de kipfilets en wrijf ze ook in met cajunkruiden, hello veggie! Je mag de kipstukjes iets korter bakken, blijf ze wel regelmatig keren.

 

Burrito met kip en koriander

 

 

9. Kipfilet kokos en limoen

De kipstukjes van Garden Gourmet kun je ook gebruiken ter vervanging van de kipfilet zodat je alsnog een heerlijk vegetarisch recept op tafel kunt zetten voor de hele familie! Bij stap 2 kun je het volgende doen: voeg de kipfiletstukjes aan de kokosmelk toe en laat ze ca. 20-30 minuten in de koelkast intrekken (let op: niet te verwarren met 2 uur). Grill ze in de pan in ca. 5 minuten gaar en krokant.

Kipfilet met kokos en limoen

 

 

10. Curry met bonen

Volg het recept van de curry met bonen, maar ga niet voor hoog vuur, de filetstukjes van Garden Gourmet worden ook knapperig bij middelhoog vuur.

Curry met bonen

 

 

Voor nog meer heerlijke vegetarische recepten kijk je in de speciale editie van het foodies magazine!