Arabische salade in wrap

Arabische Salade Met Falafel

4 porties
33 MIN
Gemakkelijk

INGREDIËNTEN

2 pakken Garden Gourmet Vegan Falafel (spinazie of normaal)
1 kleine bloemkool
50 g rucola
4 el kikkererwten
3 el granaatappelpitjes
4 data
2 el walnoten
200 ml yoghurt (veganistisch)
2 el tahin
1 el citroensap
1 bosje munt
2 el kurkuma
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1.

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in kleine gelijke roosjes. Meng ze in een kom met wat olie, kurkuma, zout en peper.

2.

Leg ze op een bakplaat en rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven tot ze krokant en gekleurd zijn. Snijd de dadels in stukjes, hak de walnoten grof en laat de kikkererwten uitlekken.

3.

Meng voor de dressing de tahini met de yoghurt en breng op smaak met citroen

4.

Bak de Garden Gourmet Falafel volgens de instructies op de verpakking.

5.

Meng de bloemkool met de rucola, kikkererwten, dadels en walnoten en verdeel over borden of op een schaal. Verdeel de gebakken falafels erover en garneer met granaatappelpitjes, tahindressing en munt.

6.

GEEN WASTE TIP: Gebruik de overgebleven bloemkoolbladeren in een roerbakschotel. - Je kunt de salade ook goed bewaren als je de rucola apart bewaart en vlak voor gebruik toevoegt.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie
PER PORTIE
Energie
479.3 kilocalorieën
Eiwit
17.6 Grams
koolhydraten
55.2 Grams
vetten
20.8 Grams