Curry met gegrilde stukjes, zoete aardappel en spinazie

4 servings Serving
25 MIN Tijdsduur
Gemakkelijk Bereidingsgemak

INGREDIËNTEN

2 Pakjes Garden Gourmet Gegrilde Stukjes
200 Gram Spinazieblaadjes
210 Gram Kikkererwten (blik, uitgelekt en afgespoeld)
1 Grote Zoete Aardappel
400 Gram Tomatenblokjes (blik)
2 Teentjes Knoflook
300 Gram Bruine Basmatirijst
1 Grote Ui (in Plakjes Gesneden)
4 Eetlepels Cashewnoten (Geroosterd)
15 Gram Gemberwortel (Geschild en Fijngehakt)
2 Kardemom (optioneel)
1 Eetlepel Olijfolie
3 Eetlepels Currypasta
Handvol Korianderblaadjes
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

Kook de ui in de olie op laag vuur in 5-10 minuten tot knapperig en bruin. Zet apart om bij de curry te serveren.

Kook de zoete aardappel ongeveer 5 minuten in een pan met kokend water, giet af.

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en voeg de kardemom en kurkuma toe aan het water als je het hebt. Giet af en zet apart.

Verwarm de currypasta zachtjes in een grote pan met antiaanbaklaag en fruit de gember en knoflook. Voeg de stukjes zoete aardappel en de kikkererwten toe en giet het mengsel van currypasta. Voeg de tomaten toe en kook ze in ongeveer 10 minuten lichtjes ingekookt. Voeg de eenvoudige stukjes toe en verwarm gedurende 5 minuten. Roer tenslotte de spinazie erdoor en laat deze 1-2 minuten slinken met de deksel erop.

Serveer de curry met de rijst, gegarneerd met de knapperige uien, verse koriander en geroosterde cashewnoten.