Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de plakjes deeg apart ontdooien op een groot stuk bakpapier.
INGREDIËNTEN
INSTRUCTIES VOOR BEREIDING
Snijd de gemarineerde stukjes in kleinere stukjes. Schil en snijd de ui en paprika in kleine stukjes en bak ze in de olijfolie een paar minuten glazig en zacht. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de mais en gemarineerde stukjes toe en kook nog een minuut. Haal het mengsel uit de pan en laat het afkoelen.
Snijd de deegplakken uit met de deegsnijder. Verdeel de vulling over het midden van de deegplakken. Verdeel het deeg per keer rond de vulling met water.
Vouw het deeg over de vulling en druk de rand aan door met duim en wijsvinger een stuk deeg naar binnen te vouwen. U kunt ook eenvoudig met een vork op de deegrand drukken.
TIP: Bestrijk de empanadas wat (plantaardige) melk of ei.
Bak de empanadas in ongeveer 20 minuten mooi bruin.