Mexicaans Gemarineerde Empanadas

4 servings Serving
30 MIN Tijdsduur
Gemakkelijk Bereidingsgemak

INGREDIËNTEN

1 pak SENSATIONAL FILET PIECES MEXICAN SEASONING
10 plakjes vegan gebakdeeg 12 x 12 cm (diepvries)
1 kleine witte ui
1 zoete rode puntpaprika
100 g gekookte maïskorrels
peper en paprikapoeder
olijfolie voor het bakken van zout
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de plakjes deeg apart ontdooien op een groot stuk bakpapier.

Snijd de gemarineerde stukjes in kleinere stukjes. Schil en snijd de ui en paprika in kleine stukjes en bak ze in de olijfolie een paar minuten glazig en zacht. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de mais en gemarineerde stukjes toe en kook nog een minuut. Haal het mengsel uit de pan en laat het afkoelen.

Snijd de deegplakken uit met de deegsnijder. Verdeel de vulling over het midden van de deegplakken. Verdeel het deeg per keer rond de vulling met water.

Vouw het deeg over de vulling en druk de rand aan door met duim en wijsvinger een stuk deeg naar binnen te vouwen. U kunt ook eenvoudig met een vork op de deegrand drukken.

TIP: Bestrijk de empanadas wat (plantaardige) melk of ei.
Bak de empanadas in ongeveer 20 minuten mooi bruin.

Nutritional Information
Voedingswaarde-Informatie
PER PORTIE
Energy
400.52 Kcal
Carbohydrates
31.87 g
Protein
11.85 g
Fats
25.26 g