Skip to main content

Oosterse woknoedles van zoete aardappel

  • 2

  • 20 - 25 Min

  • 510 Kcal

Bevat: Sesamzaad, Noten, Gluten

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 bosje peterselie (vers)
  • 1 handje walnoten
  • 1 Knoflook
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen

Van 5-11 maart 2018 was het de Nationale Week Zonder Vlees. Om te benadrukken dat vegetarisch eten lekker en gevarieerd is, iedere dag van de week, daagden wij zeven foodbloggers uit om een Veggielicious gerecht te bedenken. Dit recept is van Beaufood: Oosterse woknoedels van zoete aardappel met onze Oosterse Wokblokjes. Smakelijk!

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Begin met de zoete aardappel noedels. Je hoeft ze niet te schillen maar borstel ze wel even schoon onder de kraan. Maak er met behulp van de spirelli noedels van en zet even aan de kant.
  3. Leg de wokblokjes op een ovenplaat en rooster in het midden van de oven in vijf minuten gaar.
  4. Dop de boontjes en snijd ze klein. Verhit één el sesamolie in een wok of koekenpan en wok hierin de boontjes een paar minuten.
  5. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Maak de woksaus door de knoflook, sesamolie, sojasaus en het sap van een halve limoen door elkaar te kloppen.
  6. Schenk de woksaus in de pan en schep de zoete aardappel noodles erbij. Hussel alles goed om en voeg als laatst de peterselie toe. Voeg de wokblokjes toe en verdeel alles over twee borden en strooi de gehakte walnoten erover.
  7. Snijd de overgebleven helft van de limoen in partjes en serveer deze erbij.

Bekijk ook de bereidingsvideo van dit recept!