Skip to main content

Spinazie-kaas rondo met asperge-pompoen maaltijdsalade

  • 2

  • 30 - 35 Min

  • 500 Kcal

Bevat: Ei, Gluten, Lactose

Ingrediënten

  • 300 gram rozeval aardappels in 1 cm schijfjes
  • 200 gram pompoen
  • 1 verpakking Garden Gourmet Spinazie-Kaas Rondo
  • 100 gram groene asperge
  • 100 gram cherrytomaten
  • 40 gram rucola
  • 0.5 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 0.5 uitgeperste citroen
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    Verdeel de pompoenparten op een bakplaatje. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout, peper en fijngesneden tijm en rooster ze in ca. 20 min. gaar en gekleurd.
  2. Kook de aardappelschijfjes in ca. 8 min. gaar. Voeg na 5 min. de aspergetips toe, kook ze samen gaar en giet af.
    Maak intussen de dressing door de ui fijn te snipperen en te mengen met de olie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bak de spinazie-kaas rondo’s volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven.
  4. Verdeel de rucola met de pompoen, aardappel, tomaatjes en asperges op borden.
  5. Besprenkel de dressing over de salade en leg de spinazie-kaas rondo’s erbij.

Tip: Rooster een handje pompoenpitten onder regelmatig omschudden op middelhoog vuur in een droge koekenpan tot ze gaan ‘springen’ en strooi ze over de salade.