Skip to main content

Veggie Sensation pompoen tajine bowl

  • 2

  • 20 - 25 Min

  • 576 Kcal

Bevat: Ei, Gluten, Lactose

Ingrediënten

  • 1 verpakking Garden Gourmet Veggie Sensations Mighty Morrocan
  • 200 gram pompoen
  • 1 kleine courgette
  • 100 gram babyspinazie
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 2 vijgen
  • 4 theelepel Garden Gourmet Hummus Classic
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel raz el hanout (Marokkaanse kruidenmix)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel geroosterde amandelen
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
  • verse koriander of munt
  • citroensap
  • peper

1.    Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen, de courgette en de ui in stukjes.
2.    Verdeel de groenten en de Veggie Sensations op bakpapier op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en met de Marokkaanse kruidenmix en peper.
3.    Rooster alles voor ongeveer 12 minuten in de oven.
4.    Halveer de vijgen. Plaats de tomaten en de vijgen in de oven en laat dit de laatste 5 minuten mee bakken.
5.    Smeer de hummus in de bowls en leg de spinazie erop. Besprenkel olijfolie en citroensap erover.
6.    Leg de geroosterde groenten, de vijgen en de Veggie Sensations op de spinazie.
7.    Besprenkel met oregano, sesamzaadjes en amandelen. Maak af met verse koriander of munt.

Chef’s tip: lekker met yoghurt dressing.