BBQ Turkse pizza

BBQ-pizza in Turkse stijl

4 porties
22 MIN
Gemiddeld

INGREDIËNTEN

2 Pakken Garden Gourmet Vegan Sensational Gehakt
4 flatbreads of wraps
5 tomaten
1 rode paprika
1 kleine rode ui
1 baby snijsla
1 chilipeper
1 el tomatenpuree
4 eetlepels vegan yoghurt
Een handvol munt
Een handvol peterselie
beetje sriracha
2 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
Wat zout en peper
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1.

Snijd de paprika, 1 tomaat (zonder zaadjes) en ui in stukjes. Doe ze in een keukenmachine en maal ze fijn met de peterselie, tomatenpuree, paprikapoeder en chilipeper (zonder zaadjes).

2.

Breng op smaak met peper en zout. Kneed het mengsel door het gehakt. Meng de yoghurt met de komijn en breng op smaak met peper en zout.

3.

Verdeel het gehaktmengsel over de flatbreads of wraps en bak ze 3 tot 5 minuten op een pizzaplaat op de BBQ.

4.

Leg de deksel op de BBQ zodat je zeker weet dat het gehakt gaar is. Verdeel grof gesneden sla en tomaten erover en garneer met yoghurt, hete saus, munt en peterselie.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie
PER PORTIE
Energie
278.9 kilocalorieën
Eiwit
21.1 Grams
koolhydraten
22 Grams
vetten
11.2 Grams