Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VRAGEN? WIJ HEBBEN DE ANTWOORDEN

Keukenhygiëne

Hoe kan ik Garden Gourmet producten het beste bewaren?

Producten moeten worden vervoerd en opgeslagen volgens de voorschriften op het etiket totdat ze worden bereid.

Hoe bereid je je gerechten in de beste kookomgeving?

Veeg oppervlakken af / bereid ze voor voordat u begint met koken: Het schoonmaken van uw kookomgeving is belangrijk omdat het helpt om vuil, bacteriën of ziektekiemen te verwijderen die aanwezig kunnen zijn op het oppervlak van uw keukenbladen, tafels of kookapparatuur. Zorg ervoor dat je ze afveegt met een doek met zeep. 

 

Was uw handen voor het koken: Uw handen komen in contact met veel oppervlakken en kunnen gemakkelijk bacteriën en andere ziektekiemen verzamelen. Was je handen voordat je begint met koken met warm water en zeep gedurende ten minste 20 seconden.

 

Bewaar het product in de originele gesloten verpakking totdat u begint met koken: dit houdt het product in zijn beschermde atmosfeer en klaar om te worden gekookt!

 

Zorg ervoor dat u de vervaldatum controleert voordat u begint met koken en consumeer alleen producten die niet zijn verlopen.

 

Bewaar de verpakking voor kookreferentie om ervoor te zorgen dat u de kookinstructies op elk gewenst moment kunt bekijken en het product correct kunt koken.

 

Verschillende soorten voedsel vereisen verschillende bereidingsmethoden. Daarom is het belangrijk om de kookinstructies op de verpakking te volgen om ervoor te zorgen dat u het voedsel correct kookt. Bekijk onze productpagina's om het ideale productresultaat te zien

 

Deel geen gebruiksvoorwerpen tussen rauw vlees, gevogelte, zeevruchten, eieren en verschillende soorten voedsel: het gebruik van  een andere snijplank en mes voor rauw vlees, gevogelte en zeevruchten kan kruisbesmetting met andere voedingsmiddelen zoals groenten voorkomen. 

 

Bereid Garden Gourmet-producten afzonderlijk voor: Om ervoor te zorgen dat u onze producten veilig tot in de perfectie kookt, kunt u ze het beste in een aparte pan bereiden volgens de kookinstructies op de verpakking en ze vervolgens opnemen in uw heerlijke creatie.

 

Verwarm restjes niet meer dan één keer en consumeer ze binnen een dag: restjes moeten in de koelkast worden bewaard en goed worden opgewarmd om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn om te eten.

Kan ik een product bereiden met een andere kookmethode?

Om ervoor te zorgen dat het product veilig tot in de perfectie wordt gekookt en  dat de integriteit van de smaak en textuur behouden blijft, volgt u de meegeleverde kookinstructies. 

Kan ik mijn product na de houdbaarheidsdatum opeten?

Nee, u mag het product niet eten na de vervaldatum.  

Vragen over Garden Gourmet producten

Zijn de producten van Garden Gourmet veganistisch?

Sommige wel. Zowel op de verpakking als op onze website geven we met een logo aan welke producten vegetarisch en welke veganistisch zijn. Bovendien kun je op de productenpagina de filter zo instellen dat je alleen de veganistische producten ziet. 

Zijn de producten van Garden Gourmet glutenvrij?

Gluten is in feite een eiwit dat voorkomt in verschillende granen, zoals tarwe en gerst. Hoewel sommige van onze producten geen "glutenbevattende granen" of "gluten" zelf bevatten als onderdeel van de ingrediënten, kunnen we vanwege kruisbesmetting geen glutenvrije producten leveren, wat betekent dat het mogelijk sporen van gluten bevat ( meer dan 20 ppm gluten om specifieker te zijn).

We begrijpen dat niet iedereen last heeft van gluten, maar dat sommige mensen dat wel doen (1% van de bevolking) en vinden het voor hen een grote uitdaging om smakelijke plantaardige opties te vinden. Daarom onderzoeken we manieren om in de toekomst glutenvrije producten te hebben, maar op korte termijn is het een grote uitdaging om veilig en smakelijk glutenvrij voedsel te verkrijgen. We hopen dit in de toekomst op te kunnen lossen.

Zijn de producten van Garden Gourmet geschikt voor kinderen?

Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar, maar niet voor baby’s jonger dan 1 jaar. Baby’s jonger dan 1 jaar kunnen een soja-allergie hebben en moeilijkheden ondervinden bij het verteren van de eiwitten die in onze producten zijn verwerkt. Bovendien bevatten de producten van Garden Gourmet kleine hoeveelheden toegevoegd zout en dat is niet geschikt voor kinderen jonger dan 1 jaar.
Op de achterkant van de verpakking staat de aanbevolen hoeveelheid voor kinderen aangegeven.

Hoelang zijn de producten van Garden Gourmet na openen houdbaar?

Je kunt onze producten tot 2-3 dagen na openen eten, maar niet na de datum die op de verpakking staat, op voorwaarde dat ze worden bewaard in de koelkast bij maximaal 7°C.

Hoe kan ik producten van Garden Gourmet bereiden?

Op de verpakking van elk product vind je de bereidingswijze en bereidingstijd. De meeste van onze producten kunnen in de oven, de koekenpan of de airfryer worden bereid. Sommige zijn ook geschikt voor de BBQ.

Zijn de producten van Garden Gourmet geschikt voor de BBQ?

De Garden Gourmet Sensational Burger en Worsten zijn geschikt voor bereiding op de BBQ, waardoor ze een heerlijke grillsmaak krijgen. Op de verpakking vind je de instructies voor bereiding en de exacte bereidingstijd, hoewel dit kan variëren afhankelijk van je barbecue. Daarom raden we je aan om je producten tijdens de bereiding goed in de gaten te houden.

Hoelang zijn de producten van Garden Gourmet houdbaar na bereiding?

Na bereiding kunnen onze producten tot maximaal 2 dagen worden gegeten op voorwaarde dat ze in de koelkast worden bewaard in een afsluitbaar bakje.

Kan ik de producten van Garden Gourmet invriezen?

We raden je aan om onze producten niet in te vriezen omdat we niet kunnen garanderen dat dezelfde smaak en structuur dan behouden blijven.

Kan ik de producten van Garden Gourmet opnieuw opwarmen?

Ja, maar we raden dit niet aan omdat we niet kunnen garanderen dat dezelfde smaak en structuur behouden blijven.

Waarvan worden de producten van Garden Gourmet gemaakt?

De meeste van onze producten bevatten soja- en tarwe-eiwitten. We gebruiken ook veel verschillende groenten, peulvruchten en granen. Om onze producten op smaak te brengen voegen we kruiden en specerijen toe.

Hoe verwerken jullie de sojabonen in jullie producten?

We gebruiken niet-genetisch gemanipuleerd (non-GM) gestructureerd soja-eiwit (Textured Soy Proetin - TSP). TSP is afkomstig van sojabonen die worden ontvet, gekookt in een snelkookpan en gedroogd. Dankzij dit proces krijgt soja een vezelachtige structuur die er bijna net zo uitziet als vlees. Op zich heeft TSP niet veel smaak. Daarom is het een zeer interessant eiwitingrediënt, want we kunnen kruiden en specerijen toevoegen om een smaakvol en voedzaam product te creëren.

Waar komt de soja in producten van Garden Gourmet vandaan?

Voor onze sojabonen streven we naar een herkomst van 50% uit Europa. Ons doel is om in de toekomst uitsluitend Europese soja te gebruiken.

Wat is methylcellulose en waarom gebruiken jullie het in sommige van jullie producten?

Methylcellulose is een van planten afgeleide vezel die we gebruiken om ei in sommige van onze producten te vervangen. Een kleine hoeveelheid methylcellulose helpt om alle ingrediënten samen te voegen, waarbij de stevigheid en sappigheid van onze producten behouden blijven.

Vragen over Garden Gourmet & voedingswaarden

Wat is de zogenaamde Nutri-Score en waarom gebruiken jullie deze om jullie producten te labelen?

Nutri-score is een voedingslabel die waarschijnlijk in 2021 ook in Nederland ingevoerd gaat worden. In België is dit al ingevoerd en de meeste producten die wij verkopen worden in België verkocht. Vandaar dat het logo ook op onze producten staat.

Nutri-Score is een voedingslabel met kleurcode om voedsel en drank in te delen volgens hun voedingsprofiel, met een schaal van A (gezondere keuzes) tot E (minst gezonde keuzes). De aanwezigheid van ingrediënten zoals noten, fruit of groenten en ook gezonde vezels en eiwitten zorgen voor een betere score. Aan de andere kant zorgen grote hoeveelheden suiker, zout en verzadigde vetten en ook een calorierijke inhoud voor een lagere score.We gebruiken de Nutri-Score op onze producten omdat we denken dat het je helpt om betere keuzes te maken op basis van duidelijke informatie. De meeste van onze producten hebben al score A of B, maar we streven voortdurend naar verbetering in voedingswaarde terwijl we toch dezelfde heerlijke smaak behouden.

Zijn de producten van Garden Gourmet verrijkt met vitamine B12 en ijzer?

Nee. De meeste van onze consumenten zijn flexitariërs die voldoende ijzer en vitamine B12 uit hun voeding halen als ze gevarieerd eten. IJzer zit van nature in brood en volkoren, peulvruchten, noten, fruit en groenten, zoals broccoli, courgette, postelein, witlof en snijbiet. Vitamine B12 is aanwezig in dierlijke producten, zoals kip, vis en (magere) melkproducten. Daarom lopen vegetariërs en veganisten een hoger risico op een tekort aan vitamine B12, vitamine D en ijzer. Als je helemaal geen dierlijke producten eet, kun je het beste je arts raadplegen - hij kan je aanraden om voedingssupplementen van deze micronutriënten te nemen.

Vragen over Garden Gourmet & duurzaamheid

Zijn de producten van Garden Gourmet biologisch?

Nee. Helaas is het omwille van de beschikbaarheid en de prijs van biologische soja niet mogelijk om betaalbare biologische Garden Gourmet-producten te produceren.

Is de soja die jullie in jullie producten verwerken duurzaam geproduceerd?

Alle leveranciers van Garden Gourmet worden gecontroleerd volgens de Responsible Sourcing Standard (Normen rond Verantwoorde Productie) van ons moederbedrijf Nestlé. Al onze leveranciers – ook sojaboontelers en -handelaars – moeten voldoen aan deze vereisten, met inbegrip van het respecteren van mensenrechten en het garanderen dat alle grondstoffen afkomstig uit beboste gebieden niet tot ontbossing hebben geleid.Bovendien is Nestlé lid van de ‘Round Table on Responsible Soy’ (Ronde Tafel van Verantwoorde Soja) (RTRS) - een initiatief van meerdere stakeholders met als doel het vereenvoudigen van een wereldwijde dialoog over economisch uitvoerbare, sociaal rechtvaardige en ecologisch gezonde sojaproducten.

Meer informatie over dit onderwerp kan je lezen in de “Nestle responsible sourcing standard".

Is de soja die jullie in de producten verwerken genetisch gemanipuleerd (GM)?

Nee, we gebruiken Identity Preserved sojabonen die niet genetisch gemanipuleerd zijn. Het label “Identity Preserved” garandeert dat het “non-GM”-label van de sojabonen behouden blijft in de hele productieketen.

Waarom gebruiken jullie plastic in jullie verpakkingen?

Omdat we nog geen beter alternatief hebben gevonden dat de veiligheid van het product garandeert. Dit is cruciaal, niet alleen om te garanderen dat het voedsel veilig blijft om te eten en de beste smaak behoudt tot het op je bord ligt, maar ook om voedselverspilling te voorkomen, wat een enorm milieuprobleem is.Ondertussen werken we nauw samen met het Institute of Packaging Sciences (Instituut voor Verpakkingswetenschap) van ons moederbedrijf Nestlé, waar ze grote inspanningen leveren in de zoektocht naar milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal.

Zijn jullie verpakkingen te recyclen?

Van onze gekoelde producten kun je het plastic bakje en de beschermfolie in de plasticbak weggooien en het kartonnen omhulsel bij het papier.Onze verpakking is zo ontworpen dat het recyclen makkelijker wordt en we er dus zeker van zijn dat het een tweede leven krijgt:     - Er zijn verschillende soorten plastic. We hebben gekozen voor polypropyleen (PP) omdat de infrastructuur voor het recyclen in de landen waar we onze producten verkopen beter is ingericht om dit materiaal te recyclen.  - De kartonnen omhulsels en kartonnen dozen zijn gemaakt van hout afkomstig uit Europese duurzame bossen.

AARZEL NIET OM JE VRAGEN TE STELLEN

Mexican Tacos with Vegan Nuggets
CREËER EEN ACCOUNT EN SLA ALL JOUW FAVORIETE RECEPTEN OP!

En ontvang in jouw inbox smaakvolle tips, exclusieve nieuwtjes en korting om meer plantaardige

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
BECOME PART OF OUR VEGETABLE COMMUNITY AND BENEFIT FROM MANY BENEFITS

Ontvang overheerlijke plantaardige recepten, kortingen en smaakvolle tips in jouw inbox