BBQ Sensational Portobello Caprese Burgers

4 servings Serving
24 MIN Tijdsduur
Gemakkelijk Bereidingsgemak

INGREDIËNTEN

2 Pakjes sensational vegan burger
8 portobello-paddenstoelen
2 trostomaten
1 zak rucola
1 bolletje veganistische mozzarellakaas
4 tl pikante rode pesto
Wat basilicum
Wat zout en peper
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

Maak de rode pesto (zie tip) in de keukenmachine of koop hem al gemaakt. Snijd een paprika in dunne plakjes. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes. Snijd de stelen van de Portobellos.

Gril de Sensationele burgers op de BBQ. Houd ze warm op bijvoorbeeld een stuk aluminiumfolie aan de rand van de BBQ.

Gril vervolgens de Portobellos op de BBQ een paar minuten aan beide kanten en bestrooi met peper en zout.

Leg 4 portobello-stukjes op een bord en verdeel wat rucola erover. Leg er een Sensationele burger op en verdeel er een plakje vegan mozzarella en plakjes tomaat overheen.

Schep de pikante pesto erover en garneer met basilicum en plakjes rode peper. Leg de andere 4 Portobello's erop.

Om zelf de pittige rode pesto te maken: 150 g gedroogde tomaten (pot) 100 g geroosterde / gegrilde paprika (pot) 4 rode pepers (pitloos) 1 el pijnboompitten 2 teentjes knoflook 25 g parmezaanse kaas of vegan geraspte kaas extra vierge olijfolie Maal de ingrediënten in de foodprocessor en voeg de olijfolie toe tijdens het malen. Voeg eventueel zout toe.

Nutritional Information
Voedingswaarde-Informatie
PER PORTIE
Energie
326.88 Kilocalories
koolhydraten
13.21 Grams
Eiwit
21.11 Grams
vetten
19.86 Grams