Mexicaanse stijl gevulde zoete aardappelen

Gevulde zoete aardappel van de BBQ

4 porties
1 H. 1 MIN
Uitdagend

INGREDIËNTEN

1 Pak Garden Gourmet Vegan Sensational Gehakt
4 grote zoete aardappels
2 avocado's
1 rode ui
1 blik zwarte bonen
4 el tomatenblokjes (blik)
1 teentje knoflook
1 limoen
Wat olijfolie
Wat paprikapoeder
Wat komijnpoeder
1 mango (voor saus)
1 rode ui (voor saus)
1 jalapenopeper (voor saus)
1 rode paprika (voor saus)
Wat koriander (voor saus)
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. 1. Verwarm de oven en rooster de zoete aardappelen

Maak de aardappelen een halve of hele dag van tevoren klaar. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Wikkel elke zoete aardappel in aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal en laat ze ongeveer 45 minuten roosteren. Laat ze afkoelen.

2. 2. Maak de quacamole

Maak de quacamole: schil en pureer de avocado's en meng de fijngehakte knoflook erdoor en breng op smaak met zout, peper en veel limoensap.

3. 3. Maak de mangosalsa

Maak de mangosalsa: snijd het vruchtvlees langs de pit en snijd in hele kleine blokjes. Meng de fijngesneden rode ui en de fijngehakte jalapeno (pitloos), rode paprika (pitloos) en koriander erdoor.

4. 4. Snipper de ui en fruit samen met het gehakt

Schil en snipper de ui. Fruit het gehakt met de ui in een koekenpan in wat olie en breng op smaak met zout, paprikapoeder en komijnpoeder. Giet de zwarte bonen af en voeg ze toe aan het gehakt met de tomatenblokjes. Verhit goed en laat afkoelen

5. 5. Breek de aardappelen open en vul deze

Breek de aardappelen open en vul ze met het gehaktmengsel. Wikkel ze losjes in met aluminiumfolie. Verhit de gevulde aardappelen op de BBQ ongeveer 15 minuten. Vouw open en serveer met de guacamole en mangosalsa. Garneer met koriander.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
58.1 Grams
Energie
481.1 kilocalorieën
vetten
22.4 Grams
Eiwit
17.7 Grams