Bonenstoofpot met sensationele worst

Bonenstoofpot met Sensational worst

Serving 2 porties
Tijdsduur 30 MIN
Bereidingsgemak Gemiddeld

INGREDIËNTEN

1 pak Garden Gourmet Vegan Sensational Braadworst
1 ui
1 teentje knoflook
100 g wortelen
150 g venkel
150 g rode paprika
olijfolie om in te bakken
2 tl gedroogde salie
2 tl venkelzaadjes
1 pot bruine bonen (250 g)
1 pot witte bonen (250 g)
1 snufje zout
1 snufje zwarte peper
1 blik tomatenblokjes
1 handvol verse spinazie
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

Bonenstoofpot met Sensational worst

Probeer deze bonenstoofpot eens met onze Garden Gourmet veganistische Sensational worst. Perfect voor een koude winteravond!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Snijd de groente

Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel, venkel en paprika in stukjes. Giet de bonen af met een zeef en spoel ze af. Vijzel de venkelzaadjes grof zodat het aroma vrijkomt.

2. Fruit in een braadpan

Fruit in een braadpan de ui, knoflook en de helft van de venkelzaadjes en salie in de olie tot ze glazig zijn. Voeg de wortels, venkel en paprika toe. Bak kort mee en voeg de tomatenblokjes toe.

3. Breng aan de kook en laat sudderen

Breng het aan de kook en laat de groenten ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bak de worstjes in een beetje olie in een koekenpan bruin volgens de instructies op de verpakking.

4. Serveren maar!

Laat de spinazie slinken in de bonenstoofpot. Snijd elke worst in 4 stukken en doe ze in de stoofpot. Bestrooi met de overgebleven venkelzaadjes en het is klaar om geserveerd te worden! * Je kunt de witte bonen vervangen door kikkererwten of een deel van de bonen vervangen door linzen.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
90.4 Grams
Energie
583.4 kilocalorieën
vetten
12.1 Grams
Eiwit
34.1 Grams