e9305d1a41ad3e2fc956249a35f9d73e_200828_MEDIAMONKS_GG_Deluxitarian.jpg

Deluxe-tarian BBQ hamburger

Serving 2 porties
Tijdsduur 25 MIN
Bereidingsgemak Gemiddeld

INGREDIËNTEN

1 pak Garden Gourmet Vegan Sensational Burger
100 g veganistische kaas
1 Courgette
2 rijpe vijgen
4 eetlepels hummus
100 g babyspinazie
1 krop groene krulsla
2 eetlepels granaatappelpitjes
4 Eetlepels Mayonaise
2 vegan green burger buns (of zie recept)
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

Deluxe-tarian BBQ hamburger

Wil je een luxe BBQ ervaring hebben? Probeer onze vegan en sappige Deluxetarian BBQ Burger! Ziet er sensationeel uit en smaakt heerlijk!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Verhit de barbecue

Maak de barbecue klaar voor indirect grillen en verhit
deze tot circa 200 °C (bij het grillrooster).

2. Snijd de courgette en gril deze

Snij de courgette in plakjes. Smeer de plakjes in met
(olijf)olie en gril de courgette 2 tot 3 minuten gaar op
de barbecue aan beide kanten tot grillsporen zichtbaar
zijn. Leg ze apart op een bordje.

3. Smeer de burgers in met olijfolie en leg deze op de grill

Smeer de Sensational Burgers vooraf licht in met wat
(olijf)olie. Leg ze eerst direct boven de hete briketten. Af
en toe keren. Verplaats de burgers na een paar minuten
naar de koudere zone van de barbecue. Leg er in de laatste
minuten een plakje (vegan) kaas op en laat smelten.

4. Snijd de burger broodjes en gril deze

Snijd de burgerbroodjes en gril beide snijkanten kort
op de barbecue direct boven het vuur totdat ze licht
verkleuren.

5. Beleg de broodjes

Smeer op het onderste deel van de burgerbroodjes wat
hummus. Bedek met spinazie en sla. Leg hier de burger
met kaas op.

6. Leg de vijg op de burgers en schep er wat (vegan) mayonaise bovenop

Snij de vijg in plakjes. Leg de plakjes vijg op de burgers.
Schep er wat (vegan) mayonaise bovenop en bestrooi met
de granaatappelpitjes.

chef_cooking

CULINAIRE TIP

Yoghurt-pepermuntsaus:
Meng 2 eetlepels dikke veganistische yoghurt met 1 eetlepel veganistische mayonaise. Voeg een fijngehakt teentje knoflook en een paar muntblaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Groen broodje
Voor 7 burgerbroodjes hebben we nodig: 1 pak witbroodmix (met gist, 450 g), 300 g verse spinazie, 2 el extra vierge olie, 275 ml lauw water, 1 el kokosmelk om in te borstelen, sesamzaadjes en / of maanzaad. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook (roer al roerend) de spinazie kort met een beetje water. Spoel onder koud water in een vergiet en maal tot puree in een keukenmachine. Meng het door de broodmix en voeg water en olijfolie toe. Kneed en laat rijzen volgens de instructies op de verpakking. Verdeel het deeg in 7 gelijke stukken en rol er balletjes van. Vorm er balletjes van door het deeg onder de holte van je handen te rollen. Leg ze met de naad naar beneden op een met olie gevouwen bakplaat of op bakpapier. Bestrijk ze lichtjes met kokosmelk en bestrooi ze met sesamzaadjes en / of maanzaad. Laat ze weer rijzen tot dubbel volume en bak ze circa 15 minuten. Ze moeten hol klinken als ze eronder worden getikt.
VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
59.7 Grams
Energie
644.6 kilocalorieën
vetten
30.1 Grams
Eiwit
24.1 Grams