Pittige spinaziestampot met Groenteschijf

Pittige spinaziestamppot met Groenteschijf

Serving 4 porties
Tijdsduur 36 MIN
Bereidingsgemak Gemakkelijk

INGREDIËNTEN

2 pakken Garden Gourmet vegetarische groenteschijf
1 1/5 kilogram kruimige aardappel
4 stuks lenteui
6 eetlepels olijfolie
2 stuks gember (kleine stukjes geschild en fijngehakt
135 gram rode paprika
600 gram jonge spinazieblaadjes
4 eetlepels zoete chilisaus
6 eetlepels sojasaus
75 milliliter groentebouilllon
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

Pittige spinaziestamppot met Groenteschijf

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Kook de aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.

2. Bak de lente-ui, gember-, peperringen samen met de spinazie

Snijd de lente-uitjes in 2 cm. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de lente-ui 2 minuten met de gember- en peperringen. Voeg de spinazie in delen toe en laat deze de hele tijd slinken. Giet het overtollige vocht uit de pan.

3. Pureer de aardappelen

Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, voeg nog 2 eetlepels olie en voldoende kookwater toe om te pureren.

4. Bak de groenten

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de groenten in circa 3 minuten goudbruin en krokant. Breng de sojasaus en chilisaus aan de kook met de groentebouillon en laat 5 minuten zachtjes koken.

5. Breng op smaak en serveer!

Schep de spinazie door de aardappelen en breng de stamppot op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
10.5 Grams
Energie
237.7 kilocalorieën
vetten
21.1 Grams
Eiwit
5.1 Grams