Andijviestamppot met vegan gehaktbal

Plant-based stamppot met vegan gehaktbal

Serving 4 porties
Tijdsduur 33 MIN
Bereidingsgemak Gemakkelijk

INGREDIËNTEN

2 pakken Garden Gourmet vegan sensational gehakt
25 gram vegan wit brood (zonder korstjes)
50 milliliter vegan melk
3 gram peterselie
3 gram Franse Dijon mosterd
2 gram Maggi aroma
40 gram rode ui, gesnipperd
200 gram vegan boter
1 Kilogram kruimige aardappelen
1 zak Maggi jus uitjes
250 milliliters water
1 kilogram kruimige aardappel
3 stuks sjalotten
30 gram ongezouten vegan boter
250 milliliter water
100 milligram vegan melk
500 gram gesneden andijvie
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

Plant-based stamppot met vegan gehaktbal

Het wordt kouder buiten, de blaadjes vallen van de bomen en de sweaters worden weer uit de kast getoverd, dit kan maar 1 ding betekenen: het is tijd voor Stamppot met een vegan gehaktbal!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Kook de aardappelen en bak de sjalot

Schil de aardappelen, snijd deze in gelijke stukken en kook
in water met eventueel zout in 20 minuten gaar.
Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de vegan boter in
een koekenpan en bak de sjalot 10 minuten. Voeg het water
en de mix voor jus toe en breng aan de kook. Laat 1 minuut
op laag vuur koken

2. Stamp de aardappelen fijn

Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Voeg de
plantaardige melk en andijvie toe. Verwarm 2 minuten
al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en
eventueel zout.

4. Snijd het witbrood en men de ingrediënten

Snijd het witbrood in stukken en meng dit samen met de melk. Laat dit ongeveer voor 10 minuten staan. Meng daarna de ingrediënten en kneed dit goed door elkaar (ook het gedrenkte brood erbij).

4. Serveer!

Serveer de stamppot met de Garden Gourmet vegan
gehaktballen en jus.

5. Rol de gehaktballetjes

Weeg het gehakt af op 45 gram en rol er mooie gehaktballetjes van in de palm van je hand.

6. Maak de jus

Maak ondertussen de jus; meng het water met de Maggi juspoeder en laat dit roerend aan de kook komen. Voeg daarna de braadboter toe en laat dit 1 tot 2 minuten koken.

chef_cooking

CULINAIRE TIP

Serveertip:
Garneer de stamppot met Garden Gourmet
Vegan Bacon voor extra crunch.
VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
172.9 Grams
Energie
1115.5 kilocalorieën
vetten
22.4 Grams
Eiwit
55.6 Grams