d5a21ae6ef189865e781356f5c5e6a2b_190226_GG_Incredible_Burger_Bowl.jpg

Vegan Sensationel Burger Bowl

2 porties
50 MIN
Uitdagend

INGREDIËNTEN

1 pak Garden Gourmet Vegan Sensational burger
2 zoete aardappelen
1 handvol rucolasalade
100 g jonge spinazie
olijfolie om te frituren
200 g (diepvries) tuinbonen (of diepvries doperwtjes)
¼ kleine rode kool
100 g quinoa
1 pot kikkererwten (200 g uitgelekt gewicht)
1 el "raz el hanout" (of een mix van kruiden zoals komijn, kurkuma, gember...)
100 g tomaten
zwarte sesamzaadjes
2 el granaatappelkorrels
1 citroen
2 el hummus
peper
Zout
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zoete aardappelen, geschild en in partjes gesneden op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en fijngebarsten venkelzaad. Rooster ca. 15 minuten.

Blancheer de tuinbonen 1 minuut. Spoel ze af onder koud water en pul ze opnieuw (steek je nagel in de tuinboon en knijp de mooie sperzieboon eruit). Snijd de rode kool in dunne reepjes en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Spoel de quinoa af en kook in 200 ml water tot het water is verdwenen.

Roerbak de kikkererwten ongeveer 4 minuten in een beetje olie. Voeg de raz el hanout toe en bak nog even mee.

Kook Garden Gourmet's Sensational Burgers in een koekenpan volgens de instructies op de verpakking.

Halveer de tomaten. Verdeel de quinoa en sla over de kommen. Voeg de zoete aardappel, rode kool, kikkererwten, tuinbonen en een grote lepel hummus toe. Snijd de burgers in reepjes en leg ze erop. Garneer met sesam, granaatappelpitjes en citroen.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie
PER PORTIE
Energie
873.1 kilocalorieën
Eiwit
41.6 Grams
koolhydraten
105.4 Grams
vetten
32.8 Grams