Garden Gourmet - egel

Sensationele egel met aardappelpuree

Serving 1 portie
Tijdsduur 30 MIN
Bereidingsgemak Gemakkelijk

INGREDIËNTEN

1/2 pak Garden Gourmet Vegan Sensational Braadworst
250 g Licht kruimige aardappelen
50 ml Plantaardige melk
15 ml Olijfolie
3 Zwarte olijven
4 plakjes Komkommer (doormiddden gesneden)
Wat rauwkost erbij: wortelen, rode paprika, komkommer
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

Sensationele egel met aardappelpuree

Op zoek naar een recept om samen met je kinderen te maken? Waarom zou je deze egel niet maken? Dit vegan recept kan in 30 minuten worden gemaakt en ze zullen er dol op zijn! Probeer het eens!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Voorbereiding

Snij de aardappelen in stukjes en kook ze ongeveer 20
minuten met een beetje zout.
Verwarm ondertussen de melk.

2. Maak de puree

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg wat warme melk en wat olijfolie toe. Roer tot een gladde puree.

3. Bak de worst

Bak ondertussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en gaar. Verdeel wat puree in het midden van het bord.

4. Serveer het gerecht

Snij de worst in plakjes en verdeel ze in de puree als 'spikes' en pootjes van de egel. Snijd oogjes en een snuit van de olijven en garneer het bord met plakjes komkommer als 'gras'.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
53.4 Grams
Energie
587.2 kilocalorieën
vetten
26.3 Grams
Eiwit
32.4 Grams