362dabb577db5237ac35fbe7327da7e1_180124_Simply_Mince_-Superveg_Bolognaise.jpg

Vega(n) spaghetti Bolognese

6 porties
45 MIN
Gemakkelijk

INGREDIËNTEN

2 pakken Garden Gourmet Vegan Sensational gehakt
2 grote wortelen, fijngehakt
1 stuk bleekselderij, fijngehakt
200 g in plakjes gesneden champignons
800 g tomatenblokjes
1 grote ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el tomatenpuree
2 tl gistextract
Snufje nootmuskaat
2 el olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
50 g geraspte Italiaanse kaas of veganistisch alternatief
25 g verse basilicumblaadjes
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. 1. Bak de groente en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe

Verhit de olie en fruit de ui, wortel, bleekselderij, knoflook en champignons in 5-10 minuten gaar. Voeg de overige ingrediënten toe behalve het gehakt en kook 15-20 minuten tot de saus is ingedikt.

2. 2. Kook de pasta

Doe de pasta in een grote pan met kokend water en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar 3-4 eetlepels van het kookwater.

3. 3. Maak de saus

Roer ondertussen het gehakt door de tomatensaus en verwarm het geheel 3-4 minuten, voeg eventueel een beetje kookwater van de pasta toe.

4. 4. Serveren maar!

Serveer de spaghetti Bolognese gegarneerd met de kaas en basilicum.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
20.5 Grams
Energie
227.3 kilocalorieën
vetten
11 Grams
Eiwit
13.9 Grams