Verhit de olie en fruit de ui, wortel, bleekselderij, knoflook en champignons in 5-10 minuten gaar. Voeg de overige ingrediënten toe behalve het gehakt en kook 15-20 minuten tot de saus is ingedikt.
INGREDIËNTEN
2 pakken Garden Gourmet Vegan Sensational gehakt
600 Gram 600g (vegan) spaghetti
2 grote wortelen, fijngehakt
1 stuk bleekselderij, fijngehakt
200 g in plakjes gesneden champignons
800 g tomatenblokjes
1 grote ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el tomatenpuree
2 tl gistextract
Snufje nootmuskaat
2 el olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
50 g geraspte Italiaanse kaas of veganistisch alternatief
25 g verse basilicumblaadjes
Vegetarische Spaghetti Bolognese
Opzoek naar een Italiaanse klassieker? Probeer dan onze vegetarische spaghetti bolognese. Perfecte spaghetti in een heerlijke klassieke saus. Probeer nu!
INSTRUCTIES VOOR BEREIDING
1. Bak de groente en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe
2. Kook de pasta
Doe de pasta in een grote pan met kokend water en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar 3-4 eetlepels van het kookwater.
3. Maak de saus
Roer ondertussen het gehakt door de tomatensaus en verwarm het geheel 3-4 minuten, voeg eventueel een beetje kookwater van de pasta toe.
4. Serveren maar!
Serveer de spaghetti Bolognese gegarneerd met de kaas en basilicum.
VOEDINGSWAARDEN