Spinaziestamppot met rookworst en pittige jus

Spinaziestamppot met rookworst en pittige jus

Serving 4 porties
Tijdsduur 30 MIN
Bereidingsgemak Gemakkelijk

INGREDIËNTEN

2 pakken Garden Gourmet vegetarische rookworst
1 Kilogram Kruimige aardappel
2 eetlepels olijfolie
5 stuks lenteui
2 theelepels sambal
2 theelepels maïzena
400 gram jonge spizanieblaadjes
200 milliliter groentebouillon (zoutarm)
100 milliliter demi crème fraîche
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

Spinaziestamppot met rookworst en pittige jus

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Kook de aardapppelen en Garden Gourmet rookworst

Schil de aardappelen en snijd in grote stukken. Breng een grote pan met water en de aardappelen aan de kook en kook ze ongeveer 20 minuten. Doe de Garden Gourmet vegetarische rookworst de laatste 5 minuten in de pan.

2. Bak de lente-uitjes

Verhit de olie in een pan. Bak ¼ van de lente-uitjes in de olie. Voeg de sambal toe en bak een halve minuut mee.

3. Maak de saus

Roer de maizena door de bouillon en koel de ui en sambal af. Laat de saus een minuut of twee bubbelen (tot hij dikker wordt).

4. Stamp de aardappelen en voeg de ingrediënten toe

Giet de aardappelen af, vang het kookvocht op en laat dit verdampen. Stamp de aardappelen met het kookvocht, de crème fraichche, de spinazieblaadjes en ¾ van de lente-uitjes tot een smeuïge stamppot.

5. Serveer!

Serveer met de Garden Gourmet rookworst en saus. Eet smakelijk!

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
5.5 Grams
Energie
430.8 kilocalorieën
vetten
37.3 Grams
Eiwit
17 Grams