Arabische Salade Met Falafel

4 servings Serving
30 MIN Tijdsduur
Gemakkelijk Bereidingsgemak

INGREDIËNTEN

2 pakjes Garden Gourmet Vegan Falafel
1 kleine bloemkool
50 g rucola
4 el kikkererwten
3 el granaatappelpitjes
4 dadels
2 el walnoten
200 ml yoghurt (veganistisch)
2 el tahin
1 el citroensap
1 bosje munt
2 el kurkuma
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in kleine gelijke roosjes. Meng ze in een kom met wat olie, kurkuma, zout en peper.

Leg ze op een bakplaat en rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven tot ze krokant en gekleurd zijn. Snijd de dadels in stukjes, hak de walnoten grof en laat de kikkererwten uitlekken.

Meng voor de dressing de tahini met de yoghurt en breng op smaak met citroen

Bak de Garden Gourmet Falafel volgens de instructies op de verpakking.

Meng de bloemkool met de rucola, kikkererwten, dadels en walnoten en verdeel over borden of op een schaal. Verdeel de gebakken falafels erover en garneer met granaatappelpitjes, tahindressing en munt.

GEEN WASTE TIP: Gebruik de overgebleven bloemkoolbladeren in een roerbakschotel. - Je kunt de salade ook goed bewaren als je de rucola apart bewaart en vlak voor gebruik toevoegt.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie
PER PORTIE
Energie
370.33 kilocalorieën
koolhydraten
43.25 Grams
Eiwit
13.85 Grams
vetten
14.57 Grams