Arabische salade in wrap

Arabische Salade Met Falafel

Serving 4 porties
Tijdsduur 30 MIN
Bereidingsgemak Gemakkelijk

INGREDIËNTEN

2 pakjes Garden Gourmet Vegan Falafel
1 kleine bloemkool
50 g rucola
4 el kikkererwten
3 el granaatappelpitjes
4 dadels
2 el walnoten
200 ml yoghurt (veganistisch)
2 el tahin
1 el citroensap
1 bosje munt
2 el kurkuma
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

Arabische Salade Met Falafel

Heb je zin in een gezonde salade maar ben je de gebruikelijke combinaties zat, dan is dit je kans! Maak dit veganistische en Arabisch geïnspireerde alternatief!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Bereiding van de bloemkool

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in kleine gelijke roosjes. Meng ze in een kom met wat olie, kurkuma, zout en peper.

2. Bloemkool bakken

Leg ze op een bakplaat en rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven tot ze krokant en gekleurd zijn. Snijd de dadels in stukjes, hak de walnoten grof en laat de kikkererwten uitlekken.

3. Dressing maken

Meng voor de dressing de tahini met de yoghurt en breng op smaak met citroen

4. Falafel bakken

Bak de Garden Gourmet Falafel volgens de instructies op de verpakking.

5. Bord opmaken

Meng de bloemkool met de rucola, kikkererwten, dadels en walnoten en verdeel over borden of op een schaal. Verdeel de gebakken falafels erover en garneer met granaatappelpitjes, tahindressing en munt.

6. GEEN WASTE TIP

Gebruik de overgebleven bloemkoolbladeren in een roerbakschotel. - Je kunt de salade ook goed bewaren als je de rucola apart bewaart en vlak voor gebruik toevoegt.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
43.3 Grams
Energie
370.3 kilocalorieën
vetten
14.6 Grams
Eiwit
13.8 Grams