Vegan Vuna Poké Bowl

2 servings Serving
35 MIN Tijdsduur
Gemiddeld Bereidingsgemak

INGREDIËNTEN

1 pot Garden Gourmet Vuna
200 g sushirijst
100 g sojabonen
2 el sushi-azijn
1 avocado
100 g mango
4 radijsjes
¼ komkommer
1 hand (25 g) babyspinazie
50 g rode kool
zwart en wit gemengde sesamzaadjes
4 el Japanse sojasaus
limoensap
3 el mirin: zoete Japanse rijstwijn
½ verse rode peper naar smaak (of gedroogde gemalen rode peper)
2 el sesamolie
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet de rijst af en meng de sushiazijn door de rijst. Laat afkoelen.

Maak ondertussen de dressing: Menge de soja saus, limoensap, Mirin (Japanse rijstwijn) en sesamolie. In plaats van Mirin kun je ook 2 eetlepels witte wijn met 3 eetlepels agavesiroop mengen.

Snij de mango, radijs, komkommer en avocado in blokjes. Meng en besprenkeld met limoensap. Snij de rode kool in reepjes.

Verdeel de afgekoelde rijst over twee kommen. Verdeel de groenten en mango over de rijst. Garneer kom met spinazieblaadjes in het midden met daarop de VUNA.

Serveer de Poke Bowls met de sojadressing en bestrooi met gemengde sesamzaadjes.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie
PER PORTIE
Energie
680.17 kilocalorieën
koolhydraten
58.16 Grams
Eiwit
33.12 Grams
vetten
36.26 Grams