Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
379e08a08fc951346988b6fc9d90be6c_180124_UK_Simply_Pieces,_Sweet_Potato,_Spinaach_and_chickpea_Curry.jpg

Curry met lightly roasted pieces, zoete aardappel en spinazie

Serving 4 porties
Tijdsduur 32 MIN
Bereidingsgemak Gemakkelijk

INGREDIËNTEN

2 pakken Garden Gourmet Vegetarische Lightly Roasted Pieces
200 g spinazieblaadjes
210 g kikkererwten (blik, uitgelekt en afgespoeld)
1 grote zoete aardappel
400 g tomatenblokjes (blik)
2 teentjes knoflook
300 gram bruine basmatirijst
1 grote ui (in Plakjes Gesneden)
4 el cashewnoten (geroosterd)
15 g gemberwortel (geschild en fijngehakt)
2 kardemom (optioneel)
1 el olijfolie
3 el currypasta
Handvol korianderblaadjes
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

Curry met lightly roasted pieces, zoete aardappel en spinazie

Schud het thuis op met dit makkelijke vegetarische curryrecept gemaakt met de Garden Gourmet lightly roasted pieces, zoete aardappelen, spinazie en kikkererwten.

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Bak de ui

Bak de ui in de olie op laag vuur in 5-10 minuten knapperig en bruin. Zet apart om bij de curry te serveren.

2. Kook de zoete aardappel

Kook de zoete aardappel ongeveer 5 minuten in een pan met kokend water, giet af.

3. Kook de rijst volgens de verpakking

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en voeg de kardemom en kurkuma toe aan het water als je het hebt. Giet af en zet apart.

4. Verwarm de currypasta zachtjes

Verwarm de currypasta zachtjes in een grote pan met antiaanbaklaag en fruit de gember en knoflook. Voeg de stukjes zoete aardappel en de kikkererwten toe aan het mengsel van de currypasta. Voeg de tomaten toe en kook ongeveer 10 minuten totdat ze lichtjes zijn ingekookt. Voeg de Lightly Roasted Pieces toe en verwarm gedurende 5 minuten. Roer tenslotte de spinazie erdoor en laat deze 1-2 minuten slinken met de deksel erop.

5. Serveren maar!

Serveer de curry met de rijst, gegarneerd met de knapperige uien, verse koriander en geroosterde cashewnoten.

chef_cooking

CULINAIRE TIP

Tip!
Probeer een klodder mangochutney bij de curry en mini-naans of chapati's om de resterende saus op te nemen!
VOEDINGSWAARDEN

Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
61.7 Grams
Energie
542.2 kilocalorieën
vetten
20 Grams
Eiwit
31 Grams
Dit recept is gemaakt met
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
CREËER EEN ACCOUNT EN SLA ALL JOUW FAVORIETE RECEPTEN OP!

En ontvang in jouw inbox smaakvolle tips, exclusieve nieuwtjes en korting om meer plantaardige

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
BECOME PART OF OUR VEGETABLE COMMUNITY AND BENEFIT FROM MANY BENEFITS

Ontvang overheerlijke plantaardige recepten, kortingen en smaakvolle tips in jouw inbox