Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

We planten een zaadje voor een betere toekomst

Wij geloven in de kracht van planten om geweldige smaak te leveren en tegelijkertijd de impact op onze planeet te verminderen.

We zijn op weg naar een regeneratieve toekomst en streven ernaar om onze impact te verminderen, van bodem tot maaltijd, terwijl we voedsel creëren dat heerlijk smaakt. Daarom zijn we toegewijd om meer mensen bij onze missie te betrekken - omdat vandaag meer plantaardig voedsel eten betekent dat we morgen een betere wereld hebben.

 

Garden Gourmet - Where taste feels good

Hoe we vandaag werken aan een betere toekomst

Onze belofte

icon-regeneration

OP WEG NAAR REGENERATIE

We ondersteunen landbouwers in de transitie naar regeneratieve landbouw technieken. 
Eind 2023 zal 50% van onze sojaproteïne afkomstig zijn van boerderijen die regeneratieve landbouw toepassen.

icon-emissions

ONZE UITSTOOT MISSIE

50% van onze sojaproteïne is afkomstig  uit Europa om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden bij elke stap die we maken

icon-packaging

DUURZAME VERPAKKING

36% minder verpakkingsmateriaal in onze nieuwste verpakkingen om bij te dragen aan afvalvermindering

icon-power-of-plants

DE KRACHT VAN PLANTEN

Wij denken dat als meer mensen kiezen voor plantaardig eten, de wereld een stukje groener wordt

Regeneratieve landbouw: een duurzame toekomst

We geloven in een toekomst waarin regeneratieve landbouw centraal staat. In plaats van alleen duurzaamheid na te streven, kiezen we voor een landbouwmethode die voordelen biedt voor boeren, het milieu en de samenleving. Regeneratieve landbouwpraktijken zijn al eeuwenlang in gebruik en bevorderen op langere termijn een gezonde bodem en verbeterde biodiversiteit.

In 2022 zijn we een samenwerking gestart met onze soja-eiwitleverancier in Servië om over te schakelen naar regeneratieve landbouw. We gebruiken zo veel mogelijk biologische meststoffen om het natuurlijke evenwicht van de bodem te herstellen. Daarnaast bevorderen we biodiversiteit door bomen naast gewassen te planten, waardoor een perfecte habitat ontstaat voor wilde dieren. Onze droom?  Vogels, bijen, mensen en planten die met elkaar in perfecte balans leven! 

Tegen eind 2023 zal onze steun aan landbouwers om sojaproteïnen te kweken met regeneratieve technieken 50% uitmaken van ons totaal sojaproteïne volume dat we gebruiken. Ons doel is dit percentage elk jaar te verhogen.

Onze missie: onze uitstoot verminderen

We hebben grondig onderzocht waarmee we onze koolstofvoetafdruk uitstoot kunnen proberen te verminderen: onze ingrediënten, bedrijfsvoering en verpakkingen. We streven ernaar om de koolstofvoetafdruk in de gehele keten, vanaf de productie tot aan het bord, te verminderen. Daarom telen we steeds meer van onze soja-eiwitten in Europa. Momenteel komt al de helft van onze soja-eiwitten uit Europa, en dit is nog maar het begin.

Daarnaast zijn we actief bezig om te bezuinigen op ons energieverbruik in onze fabrieken. We zijn er trots op dat al 2 van onze 3 fabrieken gebruik maken van oplaadbare elektriciteit. Fijn! Ook gaan we ons richten op duurzamere verpakkingen. (*met uitzondering van Sensational Chorizo) We zijn er trots op dat al 2 van onze 3 fabrieken 100% hernieuwbare elektriciteit aankopen.

Geen tijd meer om te verspillen

Wij vinden het uitermate belangrijk dat onze verpakking alle versheid en smaak behoudt. Dit jaar hebben we de papieren sleeve van onze verpakking verwijderd waardoor we met dit design 36% aan verpakkingsmateriaal reduceren. Maar we zijn nog ambitieuzer. Samen met een team van deskundige partners verkennen we wat we bescheiden 'De Verpakking van de Toekomst' noemen - met als doel een duurzame verpakking te hebben (en daardoor een lagere voetafdruk) zonder concessies te doen aan kwaliteit, veiligheid of smaak. We zijn ontzettend enthousiast over onze verpakkingsreis en kunnen niet wachten om je binnenkort meer te vertellen.

Major Planet pack
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
CREËER EEN ACCOUNT EN SLA ALL JOUW FAVORIETE RECEPTEN OP!

En ontvang in jouw inbox smaakvolle tips, exclusieve nieuwtjes en korting om meer plantaardige

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
BECOME PART OF OUR VEGETABLE COMMUNITY AND BENEFIT FROM MANY BENEFITS

Ontvang overheerlijke plantaardige recepten, kortingen en smaakvolle tips in jouw inbox