Skip to main content

Chinese roerbak met vegetarische gegrilde stukjes en notenrijst

  • 2

  • 30 - 35 Min

  • 778 Kcal

Bevat: Mosterd, Gluten

Ingrediënten

  • 400 gram Aziatische roerbakgroenten
  • 200 gram notenrijst
  • 1 verpakking Garden Gourmet Gegrilde stukjes
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 0.5 fijn gesneden rode peper (zonder de pitjes)
  • 1 teentje Knoflook
  • 1.5 cm verse gember (fijn geraspt)
  1. Meng de fijngesneden peper, knoflook en gember met 1 el olie. Schep de gegrilde stukjes erdoor en laat 10 min marineren.
  2. Kook de notenrijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en houd warm met de deksel op de pan.
  3. Roerbak de groenten in roerbakolie in een wok of grote koekenpan in ca. 4 min. knapperig gaar. Breng de groente tijdens het wokken op smaak met de soyasaus en zoete chilisaus.
  4. Bak de gegrilde stukjes met de marinade enkele minuten al omscheppend in een koekenpan.
  5. Serveer de rijst met de groente en gegrilde stukjes.

Tip: Lekker met vegetarische (casave) kroepoek. Van de soyasaus hoef je niet veel te gebruiken, het wordt gebruikt zoals in andere keukens zout wordt gebruikt. Gebruik de chilisaus voor een zoete ‘touch’.