Skip to main content

Couscous met vegan spinazie-falafel

  • 2-3

  • 25 - 30 Min

  • 615 Kcal

Bevat: Sesamzaad, Noten, Mosterd, Gluten

Ingrediënten

  • 1 lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram spelt volkoren couscous
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 2 handjes amandelen
  • 1 handje peterselie (vers)
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel Ras El Hanout kruiden
  • 0.5 theelepel tahin
  • 1 eetlepel citroensap

Van 5-11 maart 2018 was het de Nationale Week Zonder Vlees. Om te benadrukken dat vegetarisch eten lekker en gevarieerd is, iedere dag van de week, daagden wij zeven foodbloggers uit om een Veggielicious gerecht te bedenken. Dit recept is van Feel Good By Food: Spelt couscous met onze spinazie falafel en een Ras El Hanout dressing. Smakelijk!

  1. Bereid de volkoren spelt couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet even apart. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de bos ui in ringen en hak de kno􀃓ook 􀃒jn. Snijd de wortel in plakjes en de courgette in blokjes. Hak de amandelen grof en halveer de cherrytomaatjes.
  3. Verwarm een wok- of koekenpan met olijfolie en bak de bos ui, kno􀃓ook, paprikapoeder en tijm een minuutje aan.
  4. Voeg vervolgens de courgette, wortel en amandelen toe en bak de groenten ongeveer 10 minuten aan. Schep regelmatig even om.
  5. Verdeel ondertussen de falafel over een bakplaat met bakpapier en gril deze 10 á 12 minuten in de oven. Keer de falafel halverwege even om.
  6. Voeg de couscous en de tomaatjes toe aan de pan en schep goed om. Haal de pan van het vuur. Kruid eventueel nog met wat peper. Schep de couscous op de borden, verdeel de falafel over de couscous en garneer met verse peterselie.
  7. Maak tot slot de dressing. Meng hiervoor alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kommetje. Besprenkel de dressing over de couscous.

Bekijk ook de bereidingsvideo van dit recept.