Skip to main content

Mega veggie Chimichurriburger met hummus en ‘crispy’ uien

  • 2

  • 20 - 25 Min

  • 792 Kcal

Bevat: Eieren, Gluten, Lactose, Soja

Ingrediënten

  • 2 burgerbroodjes
  • 4 eetlepels Garden Gourmet Hummus Classic
  • 1 little gem sla
  • 1 tomaten
  • 1 handje rucola
  • 2 ui
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels Zonnebloemolie
  • 1 bosje peterselie (vers)
  • 1 rode ui
  • 1 teentjes Knoflook
  • 1 rode peper
  • 6 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwarm de frituur voor op 180º of verwarm een laag olie (ca. 3 cm) in een pan met een thermometer.

  2. Zet alle ingrediënten klaar: Halveer de broodjes. Was de sla en snij de tomaten. Roer met een garde de bloem met melk tot een beslag ter dikte van een pannenkoek beslag. Pel en snij de ui in dikke ringen. Bestrooi ze met de extra bloem, klop ze af en leg ze in het beslag.

  3. Bak de Garden Gourmet ‘Chimichurri’ burgers aan beide zijden in wat olie in de koekenpan en leg ze op een bakplaatje. Vis de uiringen met een vork uit het beslag, laat even uitlekken en frituur ze (niet te veel tegelijk) goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken en bestrooi direkt met zout. Zet de burgers 5 min. in de oven.

  4. Verhit intussen een koekenpan en rooster de broodjes op de snijzijden bruin en leg de bodem van de broodjes op borden.

  5. Verdeel de hummus op de broodjes, wat slablaadjes en vervolgens de plakken tomaat. Leg daarop de warme burgers en schep de verse chimichurri daarop. Verdeel daarop de gefrituurde uien en een pluk rucola en zet de deksels van de broodjes erop.

 

 Bereiding  Chimichurri

Snij 1 bosje (30 g) peterselie, 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn. Snij 1 a 2 niet te grote rode pepers (zaadjes verwijderd) fijn. Meng alles en voeg 1 el gedroogde oregano, ca. 6 el extra vergine olijfolie, 4 el rode wijn azijn toe. Meng alles goed en breng op smaak met zout.

Tip: wil je een gezondere variant van deze burger? Schep dan minder verse chimichurri op je broodje en grill de uien in een grillpan zonder ze te paneren.