Skip to main content

Ultieme Veggie Jalapeñoburger met guacamole en geroosterde paprika

  • 2

  • 15 - 20 Min

  • 689 Kcal

Bevat: Mosterd, Eieren, Gluten, Soja

Ingrediënten

  • 2 burgerbroodjes
  • 2 avocado's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 limoen
  • 15 gram koriander (vers)
  • 1 tomaten
  • 1 handje veldsla en- rucolasla
  • 2 stuks geroosterde paprika's (pot)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 plakken chedder kaas
  • 1 jalapeno peper
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet alle ingrediënten klaar: Halveer de broodjes. Snij de paprika in repen, de ui in ringen en de jalapeno peper in ringetjes.

  2. Bak de uiringen met de jalapenoringetjes kort in wat olie aan tot ze licht kleuren en schep uit de pan.

  3. Bak vervolgens de Garden Gourmet ‘Jalapeno’ burgers aan beide zijden in wat olie en leg ze op een bakplaatje. Leg er een plak kaas op en schep daarop het ui-pepermengsel.

  4. Veeg de pan schoon en rooster de broodjes op de snijzijde in de hete pan tot ze kleuren. Zet de burgers ca. 5 min. in de oven (laat de kaas smelten).

  5. Leg de bodem van de broodjes op borden. Verdeel er een flinke lepel guacamole op en verdeel daarop wat veldsla en de geroosterde paprikareepjes. Leg daar de warme burgers met de ui en pepertjes uit de oven op. Verdeel er nog een pluk rucola op en zet de deksels van de broodjes erop. 

 

Bereiding Guacamole

Halveer 2 rijpe avocado’s. Verwijder de pitten en prak het vruchtvlees fijn met 1 fijngesneden teen knoflook, een lepeltje creme fraiche en sap van een halve uitgeperste limoen. Schep er een in blokjes gesneden tomaat (alleen vruchtvlees, liefst zonder vel) en een flinke pluk (15 g) gesneden verse koriander door en breng op smaak met zout en peper.