Skip to main content

Nationale Week Zonder Vlees

Over Nationale Week Zonder Vlees

Vind jij ook dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is? Doe dan met ons mee! Van 5 t/m 11 maart vind de nationale week zonder vlees plaats. Lees hier meer over dit initiatief en wat Garden Gourmet doet met de Nationale Week Zonder Vlees.

Het is tijd voor méér plantaardige voeding en minder vlees en vis op het menu. 

Over Nationale Week Zonder Vlees

Van 5-11 maart 2018 vindt de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Dit is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër. Deze week zal vanaf nu jaarlijks gehouden worden. Het doel van de campagne is Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk kan zijn. Op weekzondervlees.nl kan jij je inschrijven en zien welke activiteiten er tijdens de week allemaal plaatsvinden in Nederland.

De Nationale Week Zonder Vlees wordt breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie, waaronder door Garden Gourmet. Samen vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen we een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten.

Garden Gourmet steunt Nationale Week Zonder Vlees

Wij, Garden Gourmet, hebben de ambitie om iedereen te verrassen met de rijke smaken van de vegetarische keuken. Het is tijd voor méér plantaardige voeding en minder vlees en vis op het menu. Ons uitgebreide assortiment aan vleesvervangers biedt een smakelijke, makkelijke en herkenbare oplossing voor zowel iedereen die net begint met een dagje minder vlees eten als voor de doorgewinterde vegetariër. 

Garden Gourmet ondersteunt de campagne van de Nationale Week Zonder Vlees omdat wij dit zien als een uitgelezen kans Nederlanders nu echt te inspireren om minder vlees te eten. En hoe kan je dit makkelijker integreren in je dagelijkse eetpatroon dan met recepten gemaakt met super lekkere, voedzame vleesvervangers die je in een paar minuten op tafel tovert? Op naar dagen zonder vlees als de nieuwe standaard in Nederland!

 

 

 

Weekmenu voor de Nationale Week Zonder Vlees

Om te benadrukken dat vegetarisch eten lekker en gevarieerd is, iedere dag van de week, daagden wij zeven foodbloggers uit om een Veggielicious gerecht te bedenken. Deze zeven gerechten vormen samen een weekmenu, waarbij je het vlees geen seconde zult missen. Made for trying!

Maandag: Gevulde zoete aardappel met Filetstukjes Chicken Style van De Hippe Vegetariër

De hippe vegetariër maakte een gevulde zoete aardappel met onze Filetstukjes, zwarte bonen en paprika. Het recept vind je hier.

Zoete aardappel       

Dinsdag: Couscoussalade met Spinazie-falafel van Feel Good by Food        

Het dinsdagrecept is gemaakt door Feel Good by Food. Zij maakte een heerlijke couscoussalade met onze spinaziefalafel en een overheerlijke Ras El Hanout dressing. Heerlijk verantwoord genieten! Het recept vind je hier.

couscous

 

Woensdag: Noedels van zoete aardappel met Oosterse Wokblokjes van BeauFood.

Op woensdag kan je genieten van deze healthy-noedels. Beaufood maakte een gerecht met deze noedels die gemaakt zijn van zoete aardappel met onze Oosterse Wokblokjes. Het recept vind je hier.

noedels

Donderdag: Burrito's met fijngehakt en verse groenten

Culinessa maakt een gerecht met ons vegetarisch fijngehakt. Het fijngehakt is lekker gekruid en de burrito's zitten vol met groenten. Een lekker recept voor deze healthy en easy donderdag. Het recept vind je hier.

burrito

 

Vrijdag: Pizza met pompoenbodem en groenteballetjes

Vrijdag pizzadag! Maar dan wel de gezonde variant. Anne Travel Foodie kiest voor een pizza met groentebodem en onze groenteballetjes. Een makkelijke en lekkere 'healthy' pizza dus. Het recept vind je hier.

Afbeelding verwijderd.

Zaterdag: Falafel Saladebowl met pikante hummus

Eat Pure Love is aan de slag gegaan met onze falafel en maakte deze heerlijke saladebowl. Falafel en hummus is een perfect combinatie, dus dit recept wordt echt smullen. Het recept vind je hier.

Falafel bowl

Zondag: Veggie Burger met wortelspread en mango

Zondag is een perfect dag voor een burger. Emiel's kitchen maakte deze guilt-free doordat hij helemaal vegetarisch is én met lekker veel groenten. Het recept vind je hier.

Afbeelding verwijderd.

Doe jij mee aan de Nationele Week Zonder Vlees? Heb jij een recept van ons weekmenu gemaakt? Laat het ons weten op social media met #gardengourmet en #weekzondervlees. Vinden we leuk!