Kranssalade Met Falafel

Kerstkranssalade met Falafel

4 porties
20 MIN

INGREDIËNTEN

1 pak GARDEN GOURMET Vegan Falafel Spinazie
100 g gewassen gemengde sla (bijvoorbeeld eikenblad, rucola, rode sla, veldsla, bietenblad en krulandijvie)
75 g granaatappelpitjes, of een halve granaatappel
4 verse vijgen
4 tot 6 dadels
30 g pecannoten
2 el gedroogde veenbessen
1 kleine rode ui
6 el extra vergine olijfolie
2 el granaatappelsiroop
1 à 2 el balsamicoazijn
zout
peper
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1.

Snijd de dadels in stukjes, de vijgen in partjes en hak de pecannoten grof. Bereid de veenbessen en granaatappelpitjes voor.

2.

Maak de dressing: hak de ui zo fijn mogelijk en meng met de olijfolie, granaatappelsiroop en balsamicoazijn met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg naar smaak peper en zout toe.

3.

Zorg dat de sla droog is met behulp van een slacentrifuge (als je hem zelf hebt gewassen) en schik de sla als een krans op een mooi groot bord.

4.

Verdeel de dadels, vijgen, granaatappelpitjes, pecannoten en veenbessen over de kranssalade.

5.

Bak vlak voor het serveren de falafelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking knapperig bruin en verdeel ze over de salade. Besprenkel met wat dressing en serveer de rest apart.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie
PER PORTIE
koolhydraten
32.6 Grams
Energie
256.5 kilocalorieën
vetten
12.2 Grams
Eiwit
5 Grams