Kranssalade Met Falafel

Kerstkranssalade met Falafel

Serving 4 porties
Tijdsduur 20 MIN

INGREDIËNTEN

1 pak GARDEN GOURMET Vegan Falafel Spinazie
100 g gewassen gemengde sla (bijvoorbeeld eikenblad, rucola, rode sla, veldsla, bietenblad en krulandijvie)
75 g granaatappelpitjes, of een halve granaatappel
4 verse vijgen
4 tot 6 dadels
30 g pecannoten
2 el gedroogde veenbessen
1 kleine rode ui
6 el extra vergine olijfolie
2 el granaatappelsiroop
1 à 2 el balsamicoazijn
zout
peper
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

Kerstkranssalade met Falafel

Deze Vegetarische salade in de vorm van een krans met Garden Gourmet Falafel is een prachtig middelpunt voor je kerstdiner en is geweldig om te delen!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Bereid de eerste ingrediënten

Snijd de dadels in stukjes, de vijgen in partjes en hak de pecannoten grof. Bereid de veenbessen en granaatappelpitjes voor.

2. Maak de dressing

Maak de dressing: hak de ui zo fijn mogelijk en meng met de olijfolie, granaatappelsiroop en balsamicoazijn met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg naar smaak peper en zout toe.

3. Maak de sla klaar

Zorg dat de sla droog is met behulp van een slacentrifuge (als je hem zelf hebt gewassen) en schik de sla als een krans op een mooi groot bord.

4. Verdeel de ingrediënten over de sla

Verdeel de dadels, vijgen, granaatappelpitjes, pecannoten en veenbessen over de kranssalade.

5. Bak de falafelbolletjes

Bak vlak voor het serveren de falafelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking knapperig bruin en verdeel ze over de salade. Besprenkel met wat dressing en serveer de rest apart.

chef_cooking

CULINAIRE TIP

Serveersuggestie
Lekker met (pita)toast en hummus naar keuze.
VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
32.6 Grams
Energie
256.5 kilocalorieën
vetten
12.2 Grams
Eiwit
5.6 Grams