Quinoa Salade met Falafel Spinazie

4 servings Serving
20 MIN Tijdsduur
Gemakkelijk Bereidingsgemak

INGREDIËNTEN

1 Pakket Falafel spinazie
200 g couscous
100 g verse babyspinazie
1 bosui
100 g granaatappelpitjes
wat melasse van granaatappel
4 eetlepels extra vierge olijfolie
1 eetlepel harissa
wat citroensap
wat verse munt
zout en peper
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

Meng met je vingertoppen een paar eetlepels olijfolie door de ongekookte couscous. Giet kokend water volgens het recept op de verpakking en laat het even intrekken

Snijd de bosui in dunne ringetjes en een paar takjes munt (blaadjes). Maak de couscous los met een vork en breng op smaak met citroenschil, sap, zout en peper en meng de lente-ui, munt, spinazie en granaatappelpitjes erdoor.

Meng de harissa met de granaatappelmelasse en het citroensap en de olijfolie tot een dressing

Bak de falafelballetjes rondom bruin volgens de instructies op de verpakking. Schep de salade op een kom. Verdeel de falafel erover en besprenkel met de dressing. Garneer extra met dun gesneden bosui en munt

Nutritional Information
Voedingswaarde-Informatie
PER PORTIE
Energy
411.7 Kcal
Carbohydrates
52.29 g
Protein
11.68 g
Fats
16.45 g