Skip to main content

Pasta bolognese veggie style

  • 6

  • 20 - 25 Min

  • 512 Kcal

Bevat: Soja, Tarwe, Gluten, Lactose

Ingrediënten

  • 2 eetlepels Zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 2 theelepels gistextract
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 1 snufje zwarte peper
  • 480 gram spaghetti
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram basilicum (vers)

1. Verwarm de olie in een pan en bak de ui, wortel, selderij, knoflook en champignons 5-10 minuten. 

2. Voeg alle overige ingrediënten behalve het fijngehakt toe en laat het 15 tot 20 minuten koken, zodat de saus iets dikker wordt.

3. Kook de pasta volgens de bereidingen op de verpakking. Bewaar 3 tot 4 eetlepels van het kookvocht.

4. Meng het fijngehakt door de saus en verwarm het 3 tot 4 minuten. Voeg indien nodig wat van het kookvocht toe.

5. Meng de pasta met de saus en serveer met verse basilicum en kaas.