Vegatarische Indonesische Gado-Gado

4 servings Serving
30 MIN Tijdsduur
Uitdagend Bereidingsgemak

INGREDIËNTEN

2 Pakjes Garden Gourmet Vegetarische balletjes
200 g witte rijst
200 g spitskool
200 g sperziebonen
1 middelgrote wortel
1 komkommer
75 g taugé
1 sjalot (voor de saus)
1 grote teen knoflook (voor de saus)
1 el olie (voor de saus)
3 el grove pindakaas (voor de saus)
2 el zoete sojasaus (voor de saus)
250 ml kokosmelk (voor de saus)
1 el sambal oelek (voor de saus)
Serveer met: krokant gebakken uitjes, emping, seroendeng, pindasaus en sambal
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

Breng een pan met water en wat zout aan de kook om de groenten te blancheren. Schil de wortel en snijd ze in plakjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen snij ze doormidden. Snijd de spitskool in reepjes en de komkommer in schijfjes of reepjes.

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Blancheer de groenten (behalve de komkommer) apart in kokend water. Spoel ze op een zeef onder koud water af en dep ze droog.

Voor de pindasaus: snipper de sjalot en knoflook fijn en bak ze in de olie tot ze glazig zijn. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en roer tot een gladde massa en breng aan de kook. Breng op smaak met sojasaus en sambal.

Bak de Indiase balletjes aan alle kanten bruin volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de bonen, wortel, taugé, spitskool, komkommer en Indiase balletjes door de warme rijst.

Serveer met de pindasaus en gebakken uitjes, emping, seroendeng en sambal.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie
PER PORTIE
Energie
597.86 kilocalorieën
koolhydraten
60.35 Grams
Eiwit
38.97 Grams
vetten
21.46 Grams