Vegetarische balletjes met cranberrysaus

4 servings Serving
30 MIN Tijdsduur
Gemakkelijk Bereidingsgemak

INGREDIËNTEN

2 verpakkingen Garden Gourmet vegetarische balletjes
1 Perssinaasappel
125 ml Rode wijn
200 ml Groentebouillon
1 Eetlepel Honing
1 Eetlepel Suiker
225 Gram verse of diepvries cranberries
1 Theelepel aardappelzetmeel
Olijfolie
2 Takjes verse tijm
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

Was de sinaasappel. Schil met een dunschiller de schil van de helft van de sinaasappel. Rasp de andere helft met een fijne rasp. Halveer en pers de sinaasappel.

Breng de wijn, bouillon, fijne sinaasappelrasp, cranberries en een eetlepel honing aan de kook. Kook tot de cranberries zacht worden.

Gebruik een staafmixer om de cranberries wat fijner in de saus te malen.

Meng het aardappelzetmeel met wat water in een apart schaaltje. Giet het al roerend bij de cranberrysaus en laat het even koken.

Snijd de grove sinaasappelschillen in dunne reepjes. Breng de reepjes in een aparte pan met 100 ml water en een eetlepel suiker zacht aan de kook. Kook de reepjes ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn in de suikersiroop en laat afkoelen.

Bereid de Garden Gourmet vegetarische balletjes en serveer ze in een feestelijke kom. Schenk de cranberrysaus erover en garneer met de sinaasappelschil en tijm.