Skip to main content

Burrito met vegan Fijngehakt en verse groenten

  • 4

  • 0 - 10 Min

  • 750 Kcal

Bevat: Gluten, Lactose

Ingrediënten

  • 12 tortilla wraps
  • 4 trostomaten
  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 groene paprika
  • 200 gram maïs
  • 200 gram zwarte bonen
  • 4 avocado's
  • geraspte oude kaas
  • sour cream
  • 1 bosje koriander (vers)
  • tortilla chips
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • water
  • 2 eetlepels olijfolie

Van 5-11 maart 2018 was het de Nationale Week Zonder Vlees. Om te benadrukken dat vegetarisch eten lekker en gevarieerd is, iedere dag van de week, daagden wij zeven foodbloggers uit om een Veggielicious gerecht te bedenken. Dit recept is van Culinessa: Vegetarische Burrito's met fijngehakt en lekker veel groenten. Een heerlijk en healthy recept.

  1. Snipper de rode ui en pers het teentje knoflook.
  2. Los de tomatenpuree op in wat water.
  3. Verhit een wok en voeg de olijfolie toe. Fruit hierin de ui en knoflook en voeg daarna het fijngehakt toe. Breng op smaak met cayennepeper, komijn en de tomatenpuree.
  4. Snijd de paprika in blokjes en bak indien gewenst kort aan.
  5. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijdt in blokjes.
  6. Laat de mais en de bonen uitlekken.
  7. Snijd de ijsbergsla in reepjes
  8. Prak de avocado’s en breng op smaak met wat zout en peper.
  9. Plaats de avocado, tomaten, paprika, mais, bonen, ijsbergsla en het vegetarisch gehakt in kommetjes.
  10. Verhit de tortilla’s in een koeken pan en serveer samen met de geraspte kaas, sour cream, koriander en tortilla chips.
  11. Maak je tortilla zoals jij hem het lekkerst vindt!

We maakten ook een bereidingsvideo van dit recept.