Skip to main content

Oer-Hollandse Stampottbowl met Garden Gourmet Groenteballetjes

  • 2

  • 25 - 30 Min

  • 692 Kcal

Bevat: Gluten

Ingrediënten

  • 500 gram Kruimige Aardappelen
  • 250 gram Fijngesnede andijvie
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 bakje Garden Gourmet Groenteballetjes
  • 2 stuks rode ui
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 2 eetlepels Tuinkers
  • 2 eetlepels plantaardige olie

1. Kook de aardappels

Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.

2. Bak de rode ui en cherrytomaten

Voeg de olie in een koekenpan en bak hierin, op een laag vuur, de rode ui totdat deze glazig is en voeg de laatste minuut de cherrytomaatjes toe.

3. Bereid de Garden Gourmet Groenteballetjes

Bereid de Garden Gourmet Groenteballetjes volgens de verpakking

4. Maak de puree

Giet de aardappels af als deze gaar zijn, voeg de warme melk toe en stamp tot een puree. Breng evt. op smaak met wat versgemalen peper en nootmuskaat.

5. Serveer de oerhollandse stamppotbowl

Serveer de bowl in een diepe kom. Schep de puree over de hele bowl. Verdeel per ingrediënt de andijvie, groenteballetjes, rode ui en cherrytomaatjes over de puree. Strooi evt. wat tuinkers erover