De lekkerste vega BBQ tips en recepten

What's new

Ook wij van Garden Gourmet zijn gek op barbecueën, maar niet alle vleesvervangers smaken even lekker wanneer je ze op de barbecue bereidt. Daarom hebben wij een aantal BBQ-proof vega(n) producten, recepten en tips ontwikkeld voor jouw barbecue.

Dus ben jij vegetariër, veganist, flexitariër of pescotariër? Of houd je gewoon van lekker eten? Whatever-tarian je ook bent, wij hebben iets lekkers voor je op de BBQ!

cashback actie

Barbecueën zonder vlees was nog nooit zo lekker. Probeer deze zomer een van de 100% plantaardige Garden Gourmet Sensational producten op de BBQ en ontvang 2 euro retour.

OP=OP

HOE MAAK IK DE LEKKERSTE VEGA BURGERS EN WORSTEN OP DE BBQ?

Onze Garden Gourmet Sensational Burger, Sensational Braadworst en Sensational Chorizo kun je het beste vooraf licht insmeren met wat (olijf)olie. De optimale temperatuur voor het bereiden van vegetarische gerechten is ongeveer 200 graden. Houd er wel rekening mee dat vegetarische burgers snel kunnen verbranden als je ze te lang direct boven het vuur laat liggen. Even in de gaten houden dus.

Vegetarische BBQ recepten

Barbecueën, dat is zo’n beetje onze nationale volkssport. Om je te inspireren en te helpen lekker plantaardig te grillen, hebben we overheerlijke vega(n) recepten voor jou op de BBQ.

Fan van een pittige BBQ? Probeer deze vegan Mexicaans geïnspireerde barbecue burger met jalapenos en de Garden Gourmet Sensational Burger. Je zult het geweldig vinden!

HOE BEREID IK DE LEKKERSTE GROENTEN OP DE BBQ?

Sommige groenten garen sneller en gemakkelijker op de barbecue dan andere. Paprika, aubergine en courgette, uien of champignons bevatten veel vocht en zijn daardoor bij uitstek geschikt voor op de barbecue. Hardere groenten bevatten meestal minder vocht en zijn daardoor wat lastiger te bereiden. Denk aan knolgroenten, zoals koolrabi en knolselderij. Maar ook wortel en pompoen kun je beter vooraf even voorkoken in water of in kleinere stukken verdelen voor je ze gaat grillen.

Groenten geven geen vetten af tijdens het grillen. Je moet daarom een schoon rooster gebruiken dat je regelmatig invet met olie. Dit gaat heel goed met een vette prop keukenpapier.

Leg de groenten niet direct boven de hete briketten, maar grill ze indirect of zorg ervoor dat de barbecue niet te heet is. Groenten hebben namelijk minder hitte nodig dan vlees.

Wist je dat je ook fruit op de BBQ kan grillen?

Perziken bijvoorbeeld zijn perfect voor op de barbecue. Ze worden heerlijk sappig en krijgen een rokerige smaak die perfect past bij het zoete van de perzik zelf.

Gegrilde perziken salade, zo maak je het:

Schil de perziken, snij doormidden en haal de pit eruit.

Smeer de perzik aan beide kanten in met een beetje olijfolie.

Zorg dat het rooster goed schoon is en gril de perzik zo’′n 3 minuten per kant.

Leg een bedje van sla op een bord. Besprenkel dit met een beetje olijfolie en citroensap.

Leg de perzik op de sla en strooi er wat (vegan) Parmezaanse kaas over.

Ingrediënten:

4 rijpe perziken

handje (vegan) geraspte parmezaanse kaas

200 gram gemengde sla

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel olijfolie

Wist je dat?

De Sensational burger is niet alleen plantaardig, maar ook rijk aan eiwitten, een bron van vezels en heeft Nutri-Score A. Meer over Nutri-score lees je hier.

VEGETARIAN? FLEXITARIAN? SPICYTARIAN? WE ZIJN ER VOOR DE WHATEVER-TARIAN!

Ontdek alle vega recepten