HOE BEREID IK DE LEKKERSTE GROENTEN OP DE BBQ?
Sommige groenten garen sneller en gemakkelijker op de barbecue dan andere. Paprika, aubergine en courgette, uien of champignons bevatten veel vocht en zijn daardoor bij uitstek geschikt voor op de barbecue. Hardere groenten bevatten meestal minder vocht en zijn daardoor wat lastiger te bereiden. Denk aan knolgroenten, zoals koolrabi en knolselderij. Maar ook wortel en pompoen kun je beter vooraf even voorkoken in water of in kleinere stukken verdelen voor je ze gaat grillen.
Groenten geven geen vetten af tijdens het grillen. Je moet daarom een schoon rooster gebruiken dat je regelmatig invet met olie. Dit gaat heel goed met een vette prop keukenpapier.
Leg de groenten niet direct boven de hete briketten, maar grill ze indirect of zorg ervoor dat de barbecue niet te heet is. Groenten hebben namelijk minder hitte nodig dan vlees.
TIP: Je kunt ook lekkere groentepakketjes voor op de barbecue maken. BBQ groentepakketjes kun je maken met vrijwel elke soort groente. Snijd de groenten in stukken en verpak ze in aluminiumfolie met wat olijfolie, knoflook, peper en bijvoorbeeld rozemarijn. De groentes stomen in hun eigen vocht gaar, waardoor ze geen smaak verliezen!