Gegratineerde pasta met pompoen en groenteballetjes

Comfy pasta met pompoen en vegetarische balletjes

Serving 2 porties
Tijdsduur 50 MIN
Bereidingsgemak Gemiddeld

INGREDIËNTEN

1 Pak Garden Gourmet Vegetarische balletjes
400 g flespompoen
150 g courgette
1 ui
1 teentje knoflook
1 grote tomaat
olijfolie om in te bakken
200 g pasta
1 el tomatenpuree
1 snufje zout
1 snufje zwarte peper
2 takjes verse tijm
½ biologische citroen
125 g geraspte vegan kaas
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

Comfy pasta met pompoen en vegetarische balletjes

Ontdek dit heerlijke gegratineerde pastagerecht gemaakt met Garden Gourmet Vegetarische Ballen, perfect comfort food voor de koude dagen!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Schil de pompoen en snijd in blokjes

Schil de pompoen met een dunschiller en snijd hem in blokjes. Kook de helft van de pompoenblokjes in water en een snufje zout gaar.

2. Snijd de groente

Snijd de courgette in blokjes en hak de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Haal de tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn.

3. Kook de pasta en verwarm de oven en bak de groente

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en verwarm de oven voor op 200 ºC. Fruit de ui, knoflook en tijm met de overgebleven blokjes pompoen en courgette in een scheutje olijfolie. Doe een deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten sudderen.

4. Rasp de citroen en voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe

Rasp de citroen erover. Voeg de tomatenpuree en de in blokjes gesneden tomaat toe. Bak af en breng op smaak met peper en zout.

5. Giet af en mix fijn met een mixer

Giet de gekookte pompoen af. Mix fijn met de mixer en meng het pompoen-courgettemengsel erdoor. Voeg nu de gekookte pasta toe. Voeg wat pompoenvocht toe om het indien nodig meer vloeibaar te maken.

6. Bak de balletjes en vul de ovenschaal

Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes een paar minuten. Schep het pastamengsel in een ovenschaal en verdeel de balletjes erover. Bestrooi met wat vegan kaas en laat ongeveer 5 minuten in de oven koken tot de kaas is gesmolten.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
68.1 Grams
Energie
538.8 kilocalorieën
vetten
18.2 Grams
Eiwit
28.1 Grams