Gevulde Portobello Champignons

Gevulde Portobello Champignons Met Stukjes Filet

4 porties
30 MIN
Gemakkelijk

INGREDIËNTEN

1 pak Garden Gourmet Vegan Sensational Kipstukjes Mediterraans
8 kleine tot middelgrote portobello-champignondoppen, of 4 grote)
200 g rauwe spinazie
75 g veenbessen (diepvries)
1 citroen (alleen schil)
1 teen knoflook
klein handje walnoten
2 el geraspte vegan mozzarella
1 el agavesiroop
1 el olijfolie om in te bakken
enkele takjes tijm (voor garnering)
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Bereid de paddenstoelen

Verwarm de oven voor op 200℃. Verwijder de steeltjes van de paddenstoelen en schraap met een theelepel de latjes schoon. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster ze een paar minuten in de oven of bak ze in een koekenpan.

2. Maak de spinazie en Garden Gourmet Filet Pieces

Laat de champignons ondersteboven afkoelen en dep het vocht eruit. Pel en hak de knoflook fijn. Fruit de knoflook in wat olie en roerbak hierin de spinazie. Giet de spinazie af en bak de Garden Gourmet Filet Pieces 4 tot 5 minuten.

3. Kook de veenbessen

Kook de veenbessen met honing en een beetje water tot ze zacht zijn.

4. Vul de champignons

Leg de champignons op een bakplaat en vul ze met spinazie, Filetstukjes en de geraspte kaas.

5. Bak en garneer de champignons

Bak ze nog een paar minuten in de oven en garneer met grof gehakte walnoot, citroenschil, veenbessen en tijm.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
16.3 Grams
Energie
234.6 kilocalorieën
vetten
13.5 Grams
Eiwit
14.9 Grams