Skip to main content

Gezonde pizza met pompoenbodem en vega groenteballetjes

  • 2

  • 0 - 10 Min

  • 690 Kcal

Bevat: Gluten

Ingrediënten

  • 2 pompoen pizzabodems (Magioni)
  • 140 gram tomatenpuree
  • 200 gram snijbonen
  • 50 gram rucola

Van 5-11 maart was het de Nationale Week Zonder Vlees. Om te benadrukken dat vegetarisch eten lekker en gevarieerd is, iedere dag van de week, daagden wij zeven foodbloggers uit om een Veggielicious gerecht te bedenken. Dit recept is van Anne Travel Foodie: een pizza met heel veel groenten. Voor de bodem gebruikte zij een pompoenbodem en als topping onze groenteballetjes. De perfecte combinatie!

  1. Verwarm de oven voor op 180C. Strijk de tomatenpuree uit over de twee pompoen pizza bodems en bak de pizzabodems 10-12 minuten in de oven.
  2. Bereid de snijbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de groenteballetjes doormidden en bak ze 6 minuten mee in de oven. Keer halverwege om.
  4. Beleg de pizza’s met de snijbonen en de groenteballetjes. Serveer de pizza met een handjevol rucola.

Bekijk ook de bereidingsvideo van dit recept!