Skip to main content

Griekse salade bowl

  • 2

  • 25 - 30 Min

  • 454 Kcal

Bevat: Ei, Gluten, Lactose

Ingrediënten

  • 1 verpakking Veggie Sensation Glorious Greek
  • 1 komkommer
  • 200 ml griekse yoghurt 0% vet
  • 1 groene en rode paprika
  • 1 handje gemengde sla
  • 2 rijpe tomaten
  • 10 kalamata olijven (of normale zwarte olijven)
  • 1 Kleine rode ui
  • 50 gram feta
  • 1 theelepel rode azijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl extra virgine olijf olie + 1 tl bak olie
  • 4 takjes dille
  • 2 takjes munt
  • peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2. Rasp de helft van de komkommer. Mix de geraspte komkommer met de yoghurt.
3. Snijd de dille, munt en knoflook en mix dit samen.
4. Snijd de paprika in stukken en leg deze verspreid op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en leg de Veggie Sensations erbij.
5. Bak de groenten en Veggie Sensations ongeveer 12-15 minuten in de oven.
5. Snijd ondertussen, de overige komkommer en tomaten in stukjes, en snijd de ui. Mix alles door elkaar met de geroosterde paprika’s. Breng op smaak met peper.
6. Verdeel wat sla over de borden en leg de groentenmix daarboven op, brokkel wat feta over het gerecht en besprenkel met gedroogde oregano, azijn en olijfolie.
7. Verdeel de tzatziki over de borden en leg de Veggie Sensations op de salade. Maak het gerecht af met olijven, dille en olijfolie.

Chef's tip: ook lekker met avocado.