Skip to main content

Vegetarische falafelbowl met zoete aardappel en hummus

  • 2

  • 25 - 30 Min

  • 720 Kcal

Bevat: Sesamzaad, Noten, Gluten

Ingrediënten

  • 1 bakje hummus pikant Garden Gourmet
  • 150 gram veldsla of bladspinazie
  • 50 gram ongezouten geroosterde amandelen
  • 25 gram sesamzaadjes
  • 100 gram boekweit
  • 1 geroosterde zoete aardappel
  • 150 gram geroosterde bloemkoolroostjes
  • 2 geroosterde wortelen
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0.5 avocado

​​​​​​Van 5-11 maart 2018 was het de Nationale Week Zonder Vlees. Om te benadrukken dat vegetarisch eten lekker en gevarieerd is, iedere dag van de week, daagden wij zeven foodbloggers uit om een Veggielicious gerecht te bedenken. Dit recept is van Eat Pure Love: vegetarische falafel bowl met zoete aardappel en hummus. Hmm!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de blokjes zoete aardappel en plakjes wortel samen met de bloemkoolroosjes en de kikkererwten in een kom.
  3. Giet hier royaal olijfolie overheen en meng even goed zodat alle groente bedekt is met een laagje olijfolie.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover de groenten. Breng op smaak met wat peper en zout en de kruiden. Rooster de groente gaar in ongeveer 20 minuten.
  5. Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Bak nu ook de falafel balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Halveer de avocado en verwijder te pit. Lepel de avocado uit en snijd het vruchtvlees in partjes.
  8. Nu kun je jouw falafel bowl gaan maken. Begin met de sla en verdeel de rest van de ingrediënten er gewoon over. De sesamzaadjes en amandelen strooi je er als topping over.

Bekijk ook de bereidingsvideo van dit recept.