Skip to main content

Veggie burger met pinda-munt-dressing

  • 2

  • 0 - 10 Min

  • 810 Kcal

Bevat: Pinda's, Noten, Gluten

Ingrediënten

  • 2 volkorenbroodjes
  • 100 gram feta
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 kropsla
  • 1 mango
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 flinke hand munt
  • 200 gram gekookte wortelen
  • 1 eetlepels gembersiroop

Van 5-11 maart 2018 was het de Nationale Week Zonder Vlees. Om te benadrukken dat vegetarisch eten lekker en gevarieerd is, iedere dag van de week, daagden wij zeven foodbloggers uit om een Veggielicious gerecht te bedenken. Dit recept is van Emiels kitchen: Een Veggie Burger met pinda-muntdressing. Heerlijk zo'n guilt-free burger.

  • Voor de pinda-munt dressing: snijd de munt zeer fijn. Meng deze vervolgens met de pindakaas, tamari, ahornsiroop en eventueel een scheut water naar wens. Houd deze dressing apart.
  • Voor de wortel-gemberspread: pureer de wortelen met een lepel gembersiroop. Proef of deze naar wens is, en voeg anders nog wat peper en zout toe. Houd de wortel-gemberspread apart.
  • Snijd de courgette in plakken en grill deze in een laag olie in een grillpan.
  • Snijd de tomaat, mango, avocado en rode ui in dunne plakken. Houd deze apart totdat je de burger gaat stapelen.
  • Bak ondertussen de burger in een koekenpan goudbruin.
  • Halveer het broodje en smeer een laag wortel-gemberspread op de bodem.
  • Bouw de burger als volgt op: begin met een krop sla, vervolgens de burger, 1 à 2 plakken tomaat, gegrilde courgette, mango, avocado en rode ui.
  • Verdeel vervolgens de pinda-dressing over de burger. Maak de burger af met verkruimelde feta en genieten maar!

We maakten ook een bereidingsvideo van dit recept.