maaltijdsalade met pompoen en asperges

Spinazie-kaas rondo met asperge-pompoen maaltijdsalade

Serving 2 porties
Tijdsduur 35 MIN
Bereidingsgemak Gemakkelijk

INGREDIËNTEN

1 pak Garden Gourmet Vegetarische Spinazie-Kaas Rondo
300 g rozeval aardappels
200 g pompoen
100 g groene asperges
100 g cherrytomaten
40 g rucola
1 rode ui
2 el olijfolie
2 takken tijm, fijngesneden
2 el extra vergine olijfolie
sap van 1/2 citroen
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

Spinazie-kaas rondo met asperge-pompoen maaltijdsalade

Zin in een lekkere en vullende salade? Probeer eens deze overheerlijke Asperge-pompoen salade met de heerlijke spinazie-kaas rondo. Boordenvol kleur en smaak!

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Rooster de pompoen

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de pompoen in partjes en verdeel ze op een bakplaatje. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout, peper en fijngesneden tijm en rooster ze in ca. 20 min. gaar en gekleurd.

2. Maak de salade

Snij de aardappelen in schijfjes. Kook de aardappelschijfjes in ca. 8 min. gaar. Voeg na 5 min. de aspergetips toe, kook ze samen gaar en giet af.
Maak intussen de dressing door de ui fijn te snipperen en te mengen met de olie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

3. Bak de spinazie-kaas rondo's

Bak de spinazie-kaas rondo’s volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven.

4. Verdeel de salade

Verdeel de rucola met de pompoen, aardappel, tomaatjes en asperges op borden.

5. Serveer het gerecht

Schep of geef er dressing bij en leg de spinazie-kaas rondo’s erbij.

chef_cooking

CULINAIRE TIP

Rooster wat pompoenpitjes
Rooster een handje pompoenpitten, regelmatig omschudden op middelhoog vuur in een droge koekenpan tot ze gaan ‘springen’ en strooi ze over de salade.
VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
53.1 Grams
Energie
613.5 kilocalorieën
vetten
38.8 Grams
Eiwit
16.1 Grams