Lentesalade met groenteballetjes

Quinoa Lentesalade met groenteballetjes

Serving 4 porties
Tijdsduur 22 MIN
Bereidingsgemak Gemakkelijk

INGREDIËNTEN

1 Pak Garden Gourmet Vegetarische Groenteballetjes
200 g quinoa
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
1 gekookte rode biet
50 g rucola
6 radijsjes
1 sinaasappel
1 citroen
1 klein bosje dille
olijfolie
zout en peper
Kopieer ingrediënten
Ingrediënten gekopieerd naar het klembord!

Quinoa Lentesalade met groenteballetjes

Ervaar de mix van smaken die deze originele en vegetarische salade biedt! Het is perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht.

INSTRUCTIES VOOR BEREIDING

1. Kook de quinoa volgens de verpakking en snij de groente

Kook de quinoa volgens de verpakking in ongeveer 12 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Snij de biet in blokjes en de radijsjes in plakjes. Snipper de ui en knoflook en bak ze in een beetje olie glazig. Voeg de bietenblokjes toe en bak ze kort mee.

2. Meng met de quinoa en schil de sinaasappel

Meng het mengsel met de quinoa. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd hem in stukjes

3. Meng het quinoa-mengsel en bak de groenteballetjes

Meng het quinoa-mengsel licht met de rucola, sinaasappel en radijs. Breng op smaak met olijfolie, citroenschil, sap en zout en peper. Bak de groenteballetjes zoals aangegeven op de verpakking.

4. Serveren maar!

Schep de salade op een kom. Verdeel de balletjes en garneer met dille.

VOEDINGSWAARDEN
Voedingswaarde-Informatie

PER PORTIE

koolhydraten
37.5 Grams
Energie
230.6 kilocalorieën
vetten
5.8 Grams
Eiwit
8.2 Grams